​Με το που ανακοινώθηκε η εγκυμοσύνη της διευθύντριας της Yahoo η μετοχή άρχισε να κατρακυλάει. Δύσκολο να συνδυάσεις μητρότητα και καριέρα σε μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρίες του κόσμου!

Η μετοχή της Yahoo ξεκίνησε από τα 32,23 δολάρια για να σημειώσει πτώση κατά 1,99% και να φτάσει στα 31,60 δολάρια πριν το άνοιγμα των αγορών και να κατρακυλήσει στα 31,45 δολάρια με το άνοιγμα.

Η 40χρονη Μαρίσα Μάγιερ διευθύνουσα σύμβουλος του διαδικτυακού κολοσσού αναμορφώνει το παιδικό δωμάτιο δίπλα από το γραφείο της στην εταιρεία όπου ήδη μεγαλώνει τον 3χρονο γιο της, για να υποδεχτεί τις δίδυμες κόρες της. Η ίδια έσπευσε να καθησυχάσει τους επενδυτές ότι θα λείψει μόλις δυο εβδομάδες και θα επιστρέψει στα καθήκοντα της. Την προηγούμενη φορά είχε δεχτεί επικρίσεις καθώς η άδεια μητρότητας της κράτησε μόλις μια εβδομάδα.

«Είμαι μαμά εδώ και 4,5 μήνες και διευθύνουσα σύμβουλος 7 μήνες και τα ήταν υπέροχα . Χρειάζεται να επικεντρωθείς πολύ» λέει η Μαρίσα Μάγιερ.

Η ίδια ισχυρίζεται ότι μπορεί να ανταποκρίνεται εξίσου καλά σε όλα τα καθήκοντα της. Η εταιρία τ��ς δεν έχει παράπονο καθώς έχει κάνει μία σειρά από πετυχημένες εξαγορές, που έφεραν στη yahoo πάνω από 1,1 δισ. δολάρια. Όσο για τις δικές της απολαβές. Το 2014 άγγιξαν τα 42 εκατομμύρια δολάρια!

Μια άλλη σιδηρά κυρία του διαδικτύου, η 46χρονη Σέριλ Σάντμπεργκ, διεύθυντρια επιχειρησιακών λειτουργιών του facebοok κάνει τη δική της γυναικεία επανάσταση. Μέσα από το βιβλίο της «Lean in: Βγείτε μπροστά -Γυναίκες εργασία και θέληση για ηγεσία» το οποίο παρουσιάστηκε και στην Ελλάδα, προτρέπει τις γυναίκες να προχωρήσουν σε ηγετικές θέσεις, διεκδικώντας υψηλότερο εισόδημα.