​Σε 11 χρόνια και 4 μήνες κάθειρξη καταδικάστηκε ένας 17χρονος κάτοικος της πολιτείας της Βιρτζίνια για συνωμοσία με σκοπό την προσφορά υλικής υποστήριξης στους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος!

Ο Αλί Σούκρι Αμίν, ο οποίος ομολόγησε την ενοχή του τον Ιούνιο, θα παραμείνει υπό επιτήρηση για το υπόλοιπο της ζωής του, ειδικά όσον αφορά τη δραστηριότητά του στο Διαδίκτυο.

Μάλιστα, ο 17χρονος είναι ο πρώτος ανήλικος που καταδικάζεται στις ΗΠΑ για υλική υποστήριξη σε μια τρομοκρατική οργάνωση, ενώ ο συνήγορός του τον χαρακτήρισε ως έναν εξαίρετο μαθητή που απλά εξοργίστηκε από τις ωμότητες του καθεστώτος Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Αμίν είχε στείλει πάνω από 7.000 μηνύματα υποστήριξης στο Ισλαμικό Κράτος μέσω του Twitter, σε μερικά από τα οποία τους έδινε συμβουλές για να χρησιμοποιούν το εικονικό νόμισμα bitcoin ή να κρυπτογραφούν τις επικοινωνίες τους μέσω Διαδικτύου. Επίσης, βοηθούσε άτομα από τις ΗΠΑ που ήθελαν να πάνε στη Συρία και να πολεμήσουν στις τάξεις των τζιχαντιστών.