Λένε ότι μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις. Απτή απόδειξη της ρήσης αυτής, αποτελούν οι φωτογραφίες ενός Σύρου πρόσφυγα που περιπλανιόταν στους δρόμους της Βηρυττού, κρατώντας με το ένα χέρι την κορούλα του και με το άλλο μερικά στυλό που θα του εξασφάλιζαν με τα βίας το ψωμί της ημέρας.

Οι εικόνες αυτές που ανέβασε στο Twitter ένας νεαρός ακτιβιστής, κατάφεραν όχι μόνο να ευαισθητοποιήσουν το διαδικτυακό κοινό αλλά και να χαρίσουν στον ταλαιπωρημένο πρόσφυγα μια ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα!

υθκρθκ.jpg

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Όταν ο ακτιβιστής Γκισούρ Σιμόναρσον από τη Νορβηγία πόσταρε τις εν λόγω φωτογραφίες, «βομβαρδίστηκε» με μην��ματα από χιλιάδες αγνώστους, οι οποίοι δήλωναν συγκλονισμένοι και πρόθυμοι να βοηθήσουν τον άνδρα. Έτσι, ο ακτιβιστής άρχισε να τον αναζητά.

Μέσω Twitter ξεκίνησε εκστρατεία για τον εντοπισμό του με το hashtag #BuyPens και εντός τριάντα λεπτών, ένας άντρας επικοινώνησε μαζί του ενημερώνοντάς τον πως γνώριζε τον Σύρο πρόσφυγα.υθκφκ.PNG

Επρόκειτο για τον Αμπντούλ, ένα πατέρα που μεγαλώνει μόνος του τα δυο παιδιά του, την τετράχρονη Reem και τον 9χρονο Abdelillah. Ο συγκεκριμένος άντρας, κατάφερε να φύγει από τον προσφυγικό καταυλισμό Γιαρμούκ στα περίχωρα της Δαμασκού, κάτοικοι του οποίου υποφέρουν ��αθημερινά από την πείνα και το λιμό.

τυθδτθδθ.jpg
Η κινητοποίηση των χρηστών του διαδικτύου, έμελλε να του αλλάξει τη ζωή και να του δώσει τη δυνατότητα να κάνει ένα νέο ξεκίνημα που θα βοηθήσει την οικογένειά του. Μέχρι στιγμής, έχουν συγκεντρωθεί περί τα 17.000 δολάρια(μέσω crowdfunding), ποσό που διαρκώς αυξάνεται!

τυθερυθ.jpg