Η αστυνομία της ΠΓΔΜ χρησιμοποίησε δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λά��ψης για να διαλύσει το πλήθος χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων που προσπαθούσαν να διασχίσουν τα σύνορα από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με ανταποκριτές ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων, η ένταση ξέσπασε μεταξύ των δυνάμεων της ΠΓΔΜ που βρίσκονταν στα σύνορα και περίπου 3.000 μεταναστών και προσφύγων.

Σύμφωνα με ανταποκριτές και κλιμάκιο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (ΓΣΧ), τραυματίστηκαν δέκα άτομα. Η ομάδα των ΓΧΣ ανέφερε πως τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Κιλκίς, ενώ νωρίτερα αστυονομικές πηγές είχαν αναφέρει πως δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Πολύκαστρο.


Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη, η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ κήρυξε τις μεθοριακές περιοχές της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω του τεράστιου προσφυγικού κύματος.
δδδδ.jpg

Η αστυνομία για την αντιμετώπιση των ταραχών έριξε δακρυγόνα για να απωθήσει το οργισμένο πλήθος που ζητούσε να περάσει στο έδαφος της ΠΓΔΜ, πρόσθεσε ο δημοσιογράφος του Reuters.

Από την πλευρά της, η αστυνομία της ΠΓΔΜ δεν έχει γνωστοποιήσει τίποτα, μέχρι στιγμής, σχετικά με το ότι αστυνομικοί της χώρας χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης για να απωθήσουν το πλήθος των συγκεντρωμένων προσφύγων, που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην ουδέτερη ζώνη, στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, μεταξύ Ειδομένης και Γευγελής.
met2.jpg

Μάλιστα, η αστυνομία της ΠΓΔΜ έχει τοποθετήσει στην ουδέτερη ζώνη και ένα χαμηλό συρματόπλεγμα, μήκους 200-300 μέτρων, ώστε να κρατά σε κάποια απόσταση τους πρόσφυγες.

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ υπέγραψε απόφαση για την ανάμειξη του Στρατού της χώρας στην αντιμετώπιση της κατάστασης με τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές.

met4.jpg

Ο Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο οποίος σύμφωνα με το Σύνταγμα είναι και ο ανώτατος διοικητής των ενόπλων δυνάμεων της ΠΓΔΜ, ανέφερε ότι η συμμετοχή του Στρατού σχετικά με την αντιμετώπιση της κατάστασης θα είναι επιβοηθητική της αστυνομίας.
tmp_cover825.jpgΌπως μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, μονάδα του Στρατού της ΠΓΔΜ αναμένεται, μετά το μεσημέρι, να αναπτυχθεί στην ουδέτερη ζώνη με την Ελλάδα.