​Συγκινεί η απόφαση 42 νερών Γάλλων φοιτητών ηλικίας από 18-25 ετών να διασχίσουν 10.000 χλμ, με συνολικά 12 αυτοκίνητα, μεταφέροντας ένα μήνυμα αλληλεγγύης, ανθρωπιάς και συνεργασίας.

Οι νέοι κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα και ταξιδεύουν στην Ευρώπη, γεμίζοντας τις αποσκευές τους με εμπειρίες και γνώσεις για τα μέρη απ' όπου περνούν και τους ανθρώπους που συναντούν. Φροντίζουν, επίσης, να σκορπούν χαμόγελα με δράσεις, όπως η διανομή εκπαιδευτικού και σχολικού υλικού που είχαν συγκεντρώσει πριν από το ταξίδι τους, σε περιοχές της Κροατίας και της Βουλγαρίας.

Οι νεαροί Γάλλοι «βάφτισαν» την πρωτοβουλία τους αυτή Europ' Raid, υποδηλώνοντας την επιδίωξή τους να συνδέσουν ευρωπαϊκούς λαούς και πολιτισμούς. Το ταξίδι τους ξεκίνησε την 1η Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στα τέλη του ίδιου μήνα.

Ένας από τους σταθμούς τους σε αυτό το μακρύ ταξίδι ήταν και η Καβάλα, η μοναδική ελληνική πόλη που επισκέφθηκαν, προτού συνεχίσουν την πορεία τους προς την Κωνσταντινούπολη.

Ο δήμος Καβάλας φιλοξένησε τους 42 νέους -αν και για λιγότερο από ένα 24ωρο- με τον επικεφαλής της ομάδας τους Benjamin Laidin να δηλώνει ενθουσιασμένος από τη θερμή υποδοχή που τους επιφυλάχθηκε.