​Σοκ προκαλεί βίντεο που εμφανίζει αστυνομικό στο Κεντάκι των ΗΠΑ να περνά χειροπέδες σε ένα 8χρονο αγόρι, το οποίο πάσχει από σύνδρομο υπερκινητικότητας.

Το αποτροπιαστικό βίντεο καταγράφει μια ακόμη περίπτωση αστυνομικής αυθαιρεσίας στην Αμερική, αυτή τη φορά ωστόσο σε ένα ανήλικο αγόρι.

Σύμφωνα με τη μήνυση που υποβλήθηκε από την Αμερικανική Ένωση Κοινωνικών Δικαιωμάτων (ACLU) ο αστυνομικός εκτός από το 8χρονο αγόρι, πέρασε χειροπέδες και σε ένα 9χρονο κορίτσι. Το περιστατικό με το αγόρι συνέβη τον περασμένο Νοέμβριο.

Στο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας το αγόρι που εκτός από πρόβλημα υπερκινητικότητας φέρεται να έχει και ιστορικό ψυχολογικών τραυμάτων, εμφανίζεται να κλαίει τη στιγμή που ο αστυνομικός του περνάει χειροπέδες στους δικεφάλους καθώς ο 8χρονος είναι μικρόσωμος και δεν μπορεί να του περάσει τις χειροπέδες στους καρπούς.

Σύμφωνα με τη μήνυση, τα παιδιά έμειναν σιδηροδέσμια για 15 λεπτά. Ο αστυνομικός ακούγεται να λέει στο αγόρι «δεν μπορείς να με χτυπάς έτσι εμένα».

Ο 8χρονος φαίνεται πως έκανε "φασαρία" στην τάξη και οδηγήθηκε στο γραφείο του διευθυντή. Εκεί επιχείρησε, να βγει από το παράθυρο, με αποτέλεσμα να καλέσουν αστυνομικό.

Το βίντεο τράβηξε εργαζόμενος στο σχολείο, τα στοιχεία του οποίου δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα.