«Aristide». Αυτό είναι το όνομα ενός πανέμορφου χώρου σε ένα ήσυχο δρομάκι του Παρισιού, το οποίο ανοίγει τις πόρτες του και φιλοξενεί τετράποδες τριχωτές μπαλίτσες. Ναι, πρόκειται για το πιο ωραίο ξενοδοχείο για… γάτες!
Όλα ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2014, όταν ο 33χρονος Γκοτιέ (ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου) άνοιξε αυτό το μέρος για «ζώα της πόλης», όπου πλέον φιλοξενεί περίπου 40 γάτες. Όταν τα αφεντικά τους απουσιάζουν για κάποιο λόγο και ανησυχούν για την ηρεμία της γάτας τους, την αφήνουν για λίγες ημέρες στο νεαρό ξενοδόχο και την ομάδα του, η οποία απαρτίζεται από τρία άτομα και έναν κτηνίατρο.RDHYHRTH.jpg
Αναρωτιέστε πώς ξεκίνησε αυτό το εγχείρημα; Η ιδέα του ήρθε πριν από 4 χρόνια. Είχε ο ίδιος ανάγκη από κάποιον να του κρατήσει τη γάτα του που μάλιστα την έλεγαν… Αριστείδη! «Τα δοκίμασα όλα, τη γιαγιά της γειτονιάς, την πανσιόν για ζώα αλλά δεν μπορούσα να βρω ένα περιβάλλον στο οποίο ένας γάτος διαμερίσματος να μπορεί να παίζει και να είναι ήρεμος», θυμάται ο ίδιος. Ο Γκοτιέ ξεκίνησε λο��πόν να υλοποιεί την ιδέα και να κρατάει εκείνος επαγγελματικά γάτους άλλων.
RTHWSRTH.jpg
RETHESRHW.jpg
Έτσι, δημιούργησε ένα μέρος που μοιάζει πραγματικά με ξενοδοχείο με όλη τη σημασία της λέξης. Υπάρχουν 25 δωμάτια, δύο σουίτες και σε κάθε δωμάτιο υπάρχουν τα απαραίτητα είδη υγιεινής για γάτες. Ειδικά κρεβατάκια για ύπνο και σχετική διακόσμηση κάνουν τη διαμονή ένα πραγματικό παραμύθι. Δεν υπάρχουν δυσάρεστες οσμές, δροσερός αέρας βγαίνει συνεχώς από τα air-condition κι ο χώρος είναι εξαιρετικά διακοσμημένος.
Την ημέρα οι γάτες είναι ελεύθερες να κυκλοφορούν από δωμάτιο σε δωμάτιο ή να περιφέρονται σε ειδική αίθουσα με παιχνίδια. Το βράδυ η κάθε γάτα μένει στο δωμάτιό της και μια κάμερα ασφαλείας την παρακολουθεί σε κάθε της κίνηση. Κατά τη διάρκεια της ημέρας οι γάτες βουρτσίζονται, πλένονται και διασκεδάζουν. Ο Γκοτιέ έχει δημιουργήσει ακόμα και ένα… playroom!
FDGH.jpg
Βέβαια, ο 33χρονος εξηγεί ότι δεν πήρε εύκολα την απόφαση να γίνει ξενοδόχος γατιών. «Σε μια πρώτη φάση έλεγα στον εαυτό μου Μα θα είσαι ξενοδόχος γάτων; Σε όποιον το έλεγα γελούσε, το ίδιο κι εγώ. Πέρασαν έτσι 6 μήνες αλλά η ιδέα δεν μου έβγαινε από το μυαλό. Χρειάστηκα τελικά τρία χρόνια για να ολοκληρώσω την επιχείρηση, να βρω το μέρος, να βρω το κεφάλαιο, να κάνω εργασίες».
Ο Γκοτιέ εγκατέλειψε την εργασία του για να κάνει αυτό το ξενοδοχείο. Ήταν στέλεχος σε μια εταιρεία συμβούλων και εμπνεύστηκε το ξενοδοχείο του από το πάρκο Ντισνεϊλαντ του Παρισιού. Για να πείσει την τράπεζα να του δώσει δάνειο, ο Γκοτιέ έβγαλε το μεγάλο επιχείρημα: «Ένας Γάλλος στους τρεις έχει γάτα» και ο τραπεζίτης του το έδωσε αμέσως, γιατί κι εκείνος είχε μια!
FGHDFGHDFGH.jpg
Σήμερα, ένα χρόνο μετά τα εγκαίνια, το ξενοδοχείο «Αριστείδης» γνωρίζει μεγάλη επιτυχία. Κατά μέσο όρο οι πελάτες εμπιστεύονται τη γάτα τους για δέκα περίπου ημέρες, και η τιμή κυμαίνεται από 240 ως 350 ευρώ. Ορισμένοι παίρνουν και προπληρώνουν κάρτα συμμετοχής για 10, 20 ή 30 νύχτες, όπως η εγγραφή σε ένα γυμναστήριο.
TDRHSDRTH.jpg
Το καλοκαίρι το προσωπικό πληθαίνει γιατί το ξενοδοχείο γεμίζει γάτες. Ήδη έχουν φιλοξενηθεί περίπου 1.000 γάτες και ο Γκοτιέ σκέφτεται ήδη να κάνει κι άλλα ξενοδοχεία παρόμοια. «Στόχος τώρα είναι να κάνω το ίδιο σε άλλες μεγάλες πό��εις», δηλώνει ο Γκοτιέ με έκδηλο ενθουσιασμό.