Ένας έφηβος Παλαιστίνιος, ο οποίος είχε τραυματ��στεί σοβαρά κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τον Ισραηλινό στρατό στη Δυτική Όχθη χθες, υπέκυψε στα τραύματά του σήμερα το πρωί, σύμφωνα με πηγές στις παλαιστινιακές υπηρεσίες ασφαλείας και υγείας.

Σύμφωνα με τις πηγές αυτές ο Λάιθ Χάλντι, 14 ετών, από τον καταυλισμό προσφύγων Τζαλαζόν, χτυπήθηκε στο στήθος από σφαίρα κατά τη διάρκεια επεισοδίων που ξέσπασαν χθες βράδυ κοντά στο σημείο ελέγχου Ατάρα. Εξέπνευσε στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε μερικές ώρες αργότερα.

Μια εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού από την πλευρά της είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι "ένας Παλαιστίνιος ύποπτος πέταξε ένα κοκτέιλ Μολότοφ εναντίον ενός στρατιωτικού φυλακίου στο Μπιρ Τσάιτ. Οι στρατιώτες ανταπέδωσαν πυροβολώντας τον επιτιθέμενο".

Συγκρούσεις ξέσπασαν χθες Παρασκευή στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη μετά τον θάνατο ενός βρέφους, που κάηκε ζωντανό, ενώ οι γονείς και ένα αδελφάκι του τραυματίστηκαν σοβαρά, όταν Ισραηλινοί εξτρεμιστές έβαλαν φωτιά στο σπίτι τους.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου καταδίκασε αυτή την "τρομοκρατική ενέργεια", χρησιμοποιώντας μια ορολογία που δεν χρησιμοποιούν σχεδόν ποτέ οι ισραηλινές αρχές όταν αναφέρονται σε επιθέσεις εναντίον Παλαιστινίων, κι έδωσε εντολή "να συλληφθούν οι δολοφόνοι και να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης".