​Με έναν πρωτότυπο τρόπο, με την αναγωγή μιας τυπικής ελληνικής οικογένειας σε μια οικογένεια... από πατάτες επιχειρεί να εξηγήσει την ελληνική οικονομική κρίση από το 2009 μέχρι σήμερα η εφημερίδα Le Monde.

Στο εντυπωσιακό ΒΙΝΤΕΟ, που στόχο έχει να δείξει με απλό τρόπο τον Γολγοθά των Ελλήνων εξαιτίας της αυστηρής λιτότητας, πρωταγωνιστεί η οικογένεια Πατατόπουλος που αριθμεί τέσσερα μέλη, για την ακρίβεια 4 πατάτες: τον πατέρα Αλέξη, τη μητέρα Σοφία, τον γιο Περικλή και τον παππού Γιώργο!

PATATES.jpg

Η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία γαλλική εφημερίδα, αφού περιγράφει έναν έναν τους χαρακτήρες και τις μειώσεις που έχουν υποστεί λόγω της κρίσης ολοκληρώνει το animation της, σχολιάζοντας πως η οικογένεια Πατατοπούλου δεν είναι τίποτε άλλο, από το χαρακτηριστικό παράδειγμα του τεράστιου αντίκτυπου της κρίσης και των μέτρων λιτότητας στους Έλληνες, καθώς μέσα σε 5 χρόνια ύφεσης, το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 26%, τα εισοδήματα των πολιτών μειώθηκαν κατά 35% και συνολικά 200.000 επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο, μειώνοντας κι άλλο τις προοπτικές ανάκαμψης.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ