​Πανικός προκλήθηκε σε κινηματογράφο στην πόλη Λαφαγιέτ της Λουιζιάνα, όταν ένας 58χρονος άνοιξε πυρ μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα κινηματογράφου.

Το μακελειό σημειώθηκε στις 19:00 τοπική ώρα της Πέμπτης κι ενώ η αίθουσα ήταν κατάμεστη για την προβολή της ταινίας «Train Wreck».

Ξαφνικά ο 58χρονος σηκώθηκε από τη θέση του και άρχισε να πυροβολεί. Δύο άνθρωποι έπεσαν νεκροί και τουλάχιστον επτά τραυματίστηκαν, ενώ στο τέλος, ο δράστης έστρεψε το όπλο στον εαυτό του και αυτοκτόνησε.

Η αστυνομία δήλωσε ότι γνωρίζει την ταυτότητα του δράστη, όμως δεν δίνουν ακόμα τα στοιχεία του στη δημοσιότητα, καθώς συνεχίζεται η έρευνα. Επίσης δεν δίνονται ούτε τα στοιχε��α των θυμάτων, ενώ ερευνάται το κίνητρο που όπλισε το χέρι του 58χρονου.

Αμέσως μετά τους πυροβολισμούς η αστυνομία ξεκίνησε σε εξονυχιστικούς ελέγχους στα αυτοκίνητα που βρίσκονταν στο πάρκινγκ του κινηματογράφου, ενώ στάλθηκαν ενισχύσεις και σε άλλους κινηματογράφους, όπως και στο σπίτι του ��ράστη.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ξαφνικά την ώρα της προβολής ένας λευκός άνδρας σηκώθηκε από τη θέση του και άρχισε να πυροβολεί χωρίς να λέει απολύτως τίποτα.

Μάλιστα η επίθεση αυτή, ξύπνησε δυσάρεστες μνήμες του 2012, όταν ο Τζέιμς Χολμς, άνοιξε πυρ σε κινηματογράφο της πόλης Ορόρα στο Κολοράντο, κατά τη διάρκεια της προβολής της ταινίας Batman. Τότε μάλιστα 12 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους.