​Με βίντεο που τιτλοφορείται «Είμαστε το ισλαμικό χαλιφάτο» και αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι τζιχαντιστές απειλούν με επίθεση και τις χώρες των Βαλκανίων.

Οι δημιουργοί του βίντεο στέλνουν μηνύματα, με τη μορφή στίχων, προς τους μουσουλμάνους στα Βαλκάνια, ενθαρρύνοντας τους να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος.

Όπως μεταδίδει ο σερβικός κρατικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός (RTS), στο βίντεο η Σερβία είναι ο πρώτος στόχος των εξτρεμιστών, οι οποίοι διαμηνύουν ότι σχεδιάζουν να επεκτείνουν σε ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων την ισλαμική εξουσία.

Μετά την κατάκτηση της Σερβίας, αναφέρουν ότι σχεδιάζουν την κατάληψη της Κροατίας, του Μαυροβουνίου, της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, της Αλβανίας, της ΠΓΔΜ και του Κοσόβου!

Στον πρώτο στίχο αναφέρεται: «Χαρείτε Βαλκάνιοι, πλησιάζουν καλύτερες μέρες, έρχονται οι μουσουλμάνοι, είμαστε το ισλαμικό χαλιφάτο».

Στο τέλος του βίντεο, σύμφωνα με το σερβικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό B9, δημοσιεύεται και απειλητικό μήνυμα προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα.

Τα σερβικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι είναι το πρώτο απειλητικό μήνυμα για τα Βαλκάνια μετά το βίντεο που δημοσιεύθηκε τον Ιούνιο, με το οποίο το Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε την άφιξή του στην περιοχή.