​Την γερμανική σημαία να κυματίζει πάνω από την Ακρόπολη έβαλε το Foreign Policy να συνοδεύει άρθρο του Φίλιπ Λεγκρέν. Σε αυτό αναφέρει πως μέσα στο Σαββατοκύριακο η γερμανική ηγεσία λειτούργησε με τρόπο βάναυσο, εκδικητικό και κοντόφθαλμο κατά της Ελλάδας. Όμως, βρήκε την υποστήριξη και από τη Φρανκφούρτη και την παράνομη απειλή της ΕΚΤ να τραβήξει το βύσμα που κρατάει εν ζωή τις ελληνικές τράπεζες. «Δεν υπάρχει τίποτα ένδοξο στην Ευρωζώνη. Είναι μια τερατώδης κομπίνα αντιδημοκρατικών πιστωτών», αναφέρει με επιθετικό τόνο.

Κατά τον Λεγκρέν, η Γερμανία αποδεικνύεται πως είναι ένας καταστροφικός ηγεμόνας σε μια ένωση που στερείται πολιτικών θεσμών. Επίσης, αναφέρει πως η ταπείνωση του Τσίπρα ήταν πλήρης.

«Οι Έλληνες θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν την παραμονή τους στο ευρώ για να καταστρώσουν ένα πλάνο διαφυγής από αυτό. Να εξασφαλίσουν τις τράπεζές τους σε περίπτωση χρεοκοπίας μέσα στο ευρώ και να λειτουργήσουν με τέτοιο τρόπο που να μην μπορεί ξανά η ΕΚΤ να τους κλείσει τις τράπεζες.» τονίζει.

«Η Ελλάδα διεσώθη με τα χρήματά μας» σημειώνει η Bild ενώ η Frankfurter Allgemeine τονίζει ότι οι «Ευρωπαίοι ηγέτες ήρθαν επικίνδυνα κοντά σε αποτυχία στη μακρά νύχτα των Βρυξελλών.»

Το FOCUS πάλι αναφέρει «Ο Cameron αρνείται για ένα δισεκατομμύριο - Οι Βρετανοί αρνούνται για βοήθεια στους Έλληνες».

«Τώρα, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει εντός των προσεχών ημερών να φέρει τις μεταρρυθμίσεις μέσω του κοινοβουλίου. Μόνο τότε μπορεί το υπόλοιπο των Ευρωπαϊκών κοινοβουλίων να εγκρίνει το τρίτο πακέτο βοήθειας, δισεκατομμυρίων ευρώ.» προσθέτει.

Το Der Spiegel έχει τίτλο «Ποντάρισμα στο βοηθητικό πρόγραμμα - Βρετανία απορρίπτει οικονομική στήριξη για την Ελλάδα». Σε αυτό σημειώνεται ότι «το σχεδιαζόμενο πρόγραμμα βοήθειας προς τ��ν Ελλάδα θα μπορούσε να κοστίσει στο Ηνωμένο Βασίλειο ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Ωστόσο, η κυβέρνηση του Λονδίνου αμύνεται έναντι συμμετοχής.»

Το Stern σημειώνει ότι «στην πρώτη του συνέντευξη μετά την παραίτησή του ως υπουργός Οικονομικών της Ελλάδα ο Γιάνης Βαρουφάκης επέκρινε έντονα τ��ν Ευρωομάδα - και ασκεί κριτική στο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.»

Το Taggesspiegel τονίζει μεταξύ άλλων «Ήθελε να είναι ο Έλληνας ήρωας. Τώρα ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να αναρωτηθεί αν μπορούν να εμπιστευθούν τη χώρα του σε όλα. Ποτέ πριν στην ιστορία της ΕΕ δεν υπήρξαν τέτοιου είδους περικοπές στην κυριαρχία ενός κράτους.»

Το Die Tageszeitung έχει τίτλο «Η Δημοκρατία είναι μόνο για τα χρήματα», η Die Welt: «Τόσο κοστίζει το Deal στην Ελλάδα για τη Γερμανία» και το Die Zeit αναφέρει «Ο Κάμερον αρνήθηκε τη συμμετοχή σε βοήθεια προς την Ελλάδα».

Η Handelsblatt αναφέρεται στο σχέδιο που είχε ο Σόιμπλε για Grexit. To ARD πάλι τονίζει ότι «Μετά τη συμφωνία στις Βρυξέλλες, ο Έλληνας πρωθυπουργός, αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα στη χώρα του. Δεκάδες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των ΑΝΕΛ, δεν συμφωνούν με τη συμβιβαστική πρόταση μεταρρύθμισης. Οι δημόσιοι υπάλληλοι σχεδιάζουν 24ωρη απεργία.»