​Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ ακύρωσε προγραμματισμένη συνέντευξή του στο Euronews, επειδή το δίκτυο κατά την αναγγελία της συνέντευξης στο twitter τον αποκάλεσε «πρόεδρο της FYROM».

Συγκεκριμένα το Euronews, σε ανάρτησή του στο twitter τη Δευτέρα καλούσε τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν ερωτήσεις στο�� κωδικό ονομασίας (hashtag) #askfyrompresident.

Από το γραφείο του κ.Ιβάνοφ γνωστοποίησαν ότι ο πρόεδρος της χώρας ακύρωσε τη συνέντευξη, εξαιτίας της χρήσης του ακρωνυμίου αυτού από το Euronews, στο οποίο έστειλε και σχετική επιστολή. Η συνέντευξη είχε συμφωνηθεί να δοθεί στην Μπρατισλάβα, κατά τη διάρκεια συμμετοχής του κ.Ιβάνοφ στη διάσκεψη ασφαλείας GLOBSEC.

«Η χρήση του ακρωνυμίου FYROM για τη χώρα μας, τη Δημοκρατία της Μακεδονίας, είναι άκρως απαράδεκτη. Λυπούμαστε βαθιά που παρά την καλή θέληση για συνεργασία από την πλευρά μας, δεν έγινε αποδεκτό το αίτημα για την αφαίρεση του ακρωνυμίου FYROM κατά την αναγγελία της συνέντευξης σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δεν αποδεχθήκατε να συμμορφωθείτε με το αίτημα για τη χρήση του συνταγματικού ονόματος της χώρας, Δημοκρατία της Μακεδονίας», σημείωσε ο κ.Ιβάνοφ στην επιστολή του στο Euronews, στην οποία αναφέρει ότι η χρήση του ακρωνυμίου FYROM αποτελεί «ευθεία προσβολή» για τους πολίτες της χώρας του.

Ο κ.Ιβάνοφ, στην ίδια επιστολή, αναφέρει ακόμη ότι το ακρωνύμιο FYROM δεν χρησιμοποιείται πουθενά, ούτε και στο μητρώο του ΟΗΕ και σημειώνει ότι ο όρος FYROM δεν ανταποκρίνεται στο όνομα της χώρας στον ΟΗΕ.