​Η Άγγελα Μέρκελ θα συναντηθεί με τον Μπαράκ Ομπάμα το πρωί της Κυριακής 7 Ιουνίου πριν από την έναρξη μίας συνό��ου κορυφής της Ομάδας Επτά (G7) στη Βαυαρία, σύμφωνα με πολλά γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Αμερικανός πρόεδρος επιθυμούν να συζητήσουν κατά τη διμερή συνάντησή τους κυρίως "θέματα εξωτερικής πολιτικής" και "τις κοινές προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζουμε", σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στη γερμανική κυβέρνηση.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι θα μπορούσαν να συζητηθούν η υπό διαπραγμάτευση ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρωπαϊκή Ένωση συμφωνία ελεύθερου εμπορίου (TTIP), εναντίον της οποίας τάσσεται ένα αυξανόμενο τμήμα της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης και ιδίως της γερμανικής, καθώς και τα θέματα της Ουκρανίας και της Συρίας.

Οι παραδοσιακά πολύ ισχυρές σχέσεις Γερμανίας-ΗΠΑ δοκιμάστηκαν τους τελευταίους μήνες με τις αποκαλύψεις για τις τηλεφωνικές υποκλοπές που διενεργούσαν οι γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών, κυρίως με την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου της καγκελαρίου.