​Ταραχές ξέσπασαν στη νότια Τουρκία, σε μια περιοχή που κατοικείται κυρίως από Κούρδους, λίγη ώρα πριν από τα εγκαίνια ενός αεροδρομίου που επρόκειτο να τελέσει ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Περίπου 50 κουκουλοφόροι που είχαν συγκεντρωθεί σε έναν δρόμο της πόλης Γιουκσέκοβα, στην επαρχία Χακαρί, εκτόξευσαν πέτρες και βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα και νερό υπό πίεση, ανέφερε στον ιστότοπό της η εφημερίδα Radikal.

Στην πόλη είχαν ενισχυθεί τα μέτρα ασφαλείας με την ευκαιρία των εγκαινίων του νέου αεροδρομίου, του «Σαλαντίν αλ Αγιούμπι» από τον πρόεδρο Ερντογάν και τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου.

Το αεροδρόμιο φέρει το όνομα του Σαλαντίν, του σουλτάνου της Αιγύπτου και της Συρίας ο οποίος ήταν κουρδικής καταγωγής και κατέκτησε την Ιερουσαλήμ τον 12ο αιώνα.

Την Δευτέρα ο τουρκικός στρατός είχε ανακοινώσει ότι οι Κούρδοι αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) έβαλαν με οβίδες όλμων εναντίον ενός φυλακίου στη Γιουκσέκοβα. Από τα πλήγματα αυτά δεν τραυματίστηκε κανείς, ούτε αναφέρθηκαν ζημιές.