​Το γύρο του διαδικτύου κάνει η είδηση ότι ο διάδοχος «ηγέτης» του Ισλαμικού Κράτους είναι νεκρός. Όπως γνωστοποίησε το ιρακινό υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του, ο Άμπου Αλάα αλ Αφάρι σκοτώθηκε σε αεροπορικό πλήγμα της Συμμαχίας στο βόρειο Ιράκ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου, ο Αφάρι βρισκόταν σε ένα τέμενος στην πόλη Ταλ Αφάρ, όπου είχε συνάντηση με άλλους μαχητές. «Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ένα αεροπορικό πλήγμα των δυνάμεων της Συμμαχίας είχε στόχο τον δεύτερο στην ιεραρχία του ΙΚ, τον Αμπου Αλάα αλ Αφάρι», σημείωσε ο εκπρόσωπος.

Η ανακοίνωση δεν ανέφερε πότε έγινε το αεροπορικό πλήγμα, όμως το υπουργείο παρουσίασε ένα βίντεο από το χτύπημα ως αποδεικτικό στοιχείο! Το Πεντάγωνο από την πλευρά του, ανακοίνωσε πως γνωρίζει τις πληροφορίες, αλλά δεν επιβεβαίωσε το γεγονός.

O Αφάρι είχε αναλάβει προσωρινά τον έλεγχο της οργάνωσης και των ενεργειών της το τελευταίο διάστημα, αφού όπως σας είχαμε γράψει στο star.gr, ο αρχηγός Άμπου Μπακρ Αλ Μπαγκνταντί τραυματίστηκε σοβαρά τον περασμένο Μάρτιο.