Νέoς ισχυρότατος σεισμός μεγέθους 7,3 βαθμών συγκλόνισε σήμερα το Νεπάλ, τρεις εβδομάδες μετά το πρώτο, φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου της 25ης Απριλίου που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 8.000 ανθρώπους.

Τους 42 έχουν φτάσει μέχρι στιγμής οι νεκροί ενώ οι τραυματίες έχουν ξεπεράσει τους χίλιους. Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Ινδία κι ένας στο Θιβέτ.

Tο επίκεντρο εντοπίσθηκε σε βάθος 19 χιλιομέτρων, κοντά στο όρος Έβερεστ, στη μεθόριο με το Θιβέτ και ακολούθησαν πολλοί μετασεισμοί. Η δόνηση έγινε αισθητή μέχρι το Νέο Δελχί στην Ινδία και την Ντάκα, στο Μπανγκλαντές.

Η διάρκειά της ήταν 30 δευτερόλεπτα αν και αυτόπτες μάρτυρες ένιωσαν ότι κράτησε δύο λεπτά. Οι κάτοικοι του Κατμαντού πετάχτηκαν έντρομοι έξω από τα σπίτια τους, τα καταστήματα έκλεισαν και κτίρια, τα οποία είχαν υποστεί ζημιές από τον πρώτο σεισμό πριν τρεις εβδομάδες, κατέρρευσαν.

Οι αρχές έκλεισαν το αεροδρόμιο του Κατμαντού, ενώ υπάρχουν νέες καταστροφές και κατολισθήσεις στην ύπαιθρο και φόβοι για νέες χιονοστιβάδες στο όρος Έβερεστ.