​Λίγους μήνες μετά τη νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου στο Λουξεμβούργο, ο Πρωθυπουργός της χώρας, Ξαβιέ Μπετέλ, ετοιμάζεται να παντρευτεί τον Βέλγο σύντροφό του Γκοτιέ Ντεστενέ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι πληροφορίες, οι οποίες επικαλούνται πηγές από το περιβάλλον του Μπετέλ, αναφέρουν ότι ο γάμος τους θα γίνει στις 15 Μαΐου.

«Δεν επιθυμεί να κάνει επίδειξη της προσωπικής του ζωής και απέρριψε το αίτημα εφημερίδων που επικεντρώνονται στην προσωπική ζωή διασημοτήτων να καλύψουν την τελετή» γνωστοποίησε η ίδια πηγή.

Wedding+Prince+Guillaume+Luxembourg+Stephanie+cpueed4DYpXx.jpg
Αν και οι πληροφορίες είναι περιορισμένες για το γάμο του 42χρονου επικεφαλής της κυβέρνησης από το Δεκέμβριο του 2013, έχει γίνει γνωστό ότι μεταξύ των προσκεκλημένων θα είναι ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ.

Ο Μπετέλ είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να παντρευτεί με τον Ντεστενέ, έναν Βέλγο αρχιτέκτονα με τον οποίο έχουν συνάψει σύμφωνο ε��εύθερης συμβίωσης από το 2010.

Το Λουξεμβούργο νομιμοποίησε τον Ιούνιο του 2014 το γάμο μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου αναγνωρίζοντας επιπλέον στα ζευγάρια το δικαίωμα να υιοθετούν παιδιά.