​Εντοπίστηκε από το ιταλικό ναυτικό το σκάφος του πολύνεκρου ναυαγίου της 18ης Απριλίου, που έγινε βόρεια των λιβυκών ακτών και επέβαιναν 800 μετανάστες!

Το αλιευτικό βρίσκεται σε βάθος 375 μέτρων, σε απόσταση περίπου 85 ναυτικών μιλίων από τις ακτές της Λιβύης και εντοπίστηκε με χρήση σόναρ και ειδικών ρομπότ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Πολεμικό Ναυτικό, το σκάφος έχει μήκος 25 μέτρων και έχει τα χαρακτηριστικά του αλιευτικού που βυθίστηκε πριν τρεις εβδομάδες.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων που μεταφέρθηκαν στην Κατάνη της Σικελίας, στο δουλεμπορικό επέβαιναν περίπου 800 μετανάστες.

Η εισαγγελία της Κατάνης έχει ��εκινήσει έρευνα γι' αυτό το τραγικό συμβάν, ενώ οι δυο δουλέμποροι, οι οποίοι διασώθηκαν από την ιταλική Ακτοφυλακή, έχουν συλληφθεί.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, σχεδόν 600 μετανάστες (ανάμεσα στους οποίους και 18 παιδιά) συνελήφθησαν χθες δυτικά της Τρίπολης της Λιβύης ενώ ήταν έτοιμοι να αποπλεύσουν με αλιευτικό με προορισμό την Κάτω Ιταλία.