​Δεν το χωράει ανθρώπινος νους ότι... 10χρονο κοριτσάκι βιάστηκε από τον πατριό του στην Παραγουάη κι έμεινε έγκυος! Σαν να μην έφτανε αυτό κι ενώ η ζωή της βρίσκεται σε κίνδυνο, έχει απορριφθεί το αίτημα της μητέρας της για να κάνει άμβλωση!

Το κοριτσάκι παραπονιόταν ότι έχει πόνους στο στομάχι του και νωρίτερα μέσα στον μήνα, πήγε με την μητέρα του στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι είναι έγκυος στην 21η εβδομάδα της κύησης! Σύμφωνα με αναφορά της Διεθνούς Αμνηστίας, η εγκυμοσύνη της είναι αποτέλεσμα βιασμού από τον πατριό της!

Ο διευθυντής του νοσοκομείου στην πρωτεύουσα της Παραγουάης, Ασουνσιόν, αναγνώρισε δημόσια πως η εγκυμοσύνη θέτει σε κίνδυνο την υγεία της και την ίδια της τη ζωή. Ωστόσο, όταν η μητέρα της ζήτησε επίσημα το κορίτσι να κάνει άμβλωση, απέρριψαν το αίτημά της και το κορίτσι στάλθηκε προσωρινά σ' ένα κέντρο για νεαρές μητέρες.

Στην Παραγουάη ισχύουν αυστηροί νόμοι κατά της άμβλωσης, ωστόσο αυτή επιτρέπεται όταν η ζωή της γυναίκας ή του παιδιού βρίσκεται σε κίνδυνο. Σύμφωνα με τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, το κορίτσι δικαιούται νόμιμα να κάνει άμβλωση και υπό αυτές τις συνθήκες το κράτος έχει υποχρέωση να της το διασφαλίσει.