Ένας Αμερικανός και ένας Ιταλός πολίτης, όμηροι της Αλ Κάιντα, σκοτώθηκαν σε επιδρομή μη επανδρωμένου αεροσκάφους στο Πακιστάν μέσα στη χρονιά, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Με τεράστια θλίψη ανακοινώνουμε ότι σε αεροπορική επιδρομή που πραγματοποίησε πρόσφατα η αμερικανική κυβέρνηση στα πλαίσια των αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων τον Ιανουάριο, σκοτώθηκαν δύο αθώοι όμηροι της αλ Κάιντα που κρατούνταν από το 2011», αναφέρεται σε δήλωση του Λευκού Οίκου.

Ακόμα δύο άτομα σκοτώθηκαν στην επιδρομή, κατά την διάρκεια επιχειρήσεων στην ίδια περιοχή. Πρόκειται για Αμερικανούς πολίτες οι οποίοι φέρονται ως ανώτερα στελέχη της Αλ Κάιντα . Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, ο Λευκός Οίκος ήδη άρχισε έρευνα για το συμβάν.

Τα συλλυπητήρια του Ομπάμα
Την οδύνη του προς τους συγγενείς των θυμάτων που σκοτώθηκαν από λάθος κατά τη διάρκεια επιχείρησης των ΗΠΑ στο Πακιστάν, εξέφρασε ο Μπαράκ Ομπάμα.
Ο Ομπάμα σημείωσε επίσης ότι αναλαμβάνει «πλήρως την ευθύνη» και πως «είναι μια σκληρή και πικρή αλήθεια αλλά στην ομίχλη του πολέμου και στον αγώνα μας κατά των τρομοκρατών συγκεκριμένα, λάθη, ορισμένες φορές θανάσιμα λάθη, μπορούν να προκύψουν».
«Λυπάμαι βαθύτατα γι' αυτό που συνέβη. Εκ μέρους της κυβέρνησης των ΗΠΑ, εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες», πρόσθεσε.