​Τον γύρο του διαδικτύου η είδηση, ότι ο επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της βρετανικής εφημερίδας “The Guardian”, o Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκνταντί τραυματίστηκε σοβαρά τον περασμένο Μάρτιο κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής της διεθνούς συμμαχίας, στο δυτικό Ιράκ.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι αρχικά τα τραύματα απειλούσαν τη ζωή του, ωστόσο σταδιακά ο ίδιος ανέκαμψε. Ωστόσο, έκτοτε δεν ελέγχει την τρομοκρατική οργάνωση.

Η ίδια πηγή αναφέρει στην βρετανική εφημερίδα ότι τα υψηλόβαθμα στελέχη του Ισλαμικού Κράτους, πραγματοποιούν έκτακτες συναντήσεις, προκειμένου να αναδείξουν νέο ηγέτη.

«Δύο διαφορετικές πηγές -ένας Δυτικός διπλωμάτης και ένας Ιρακινός σύμβουλος- ξεχωριστά επιβεβαίωσαν την επιδρομή που σημειώθηκε στις 18 Μαρτίου στην περιοχή Αλ-Μπααζ της επαρχίας Νινευή, κοντά στα σύνορα με τη Συρία. Υπήρχαν δύο προηγούμενες αναφορές τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο ότι ο Μπαγκνταντί τραυματίστηκε, αλλά καμία από τις δύο δεν ήταν σωστές», γράφει χαρακτηριστικά ο Guardian.

«Ναι, τραυματίστηκε στο Αλ-Μπααζ κοντά στο χωριό Ουμ Αλ-Ρους στις 18 Μαρτίου μαζί με μία ομάδα που βρισκόταν μαζί του» επιβεβαίωσε ο Ιρακινός σύμβουλος της κυβέρνησης, Χισάμ αλ-Χασίμι, σχετικά με τον τραυματισμό του «αρχηγού».

Από την πλευρά του «Ισλαμικού Χαλιφάτου» δεν υπάρχει κανένα σχόλιο.