​Συγκλονισμένη η παγκόσμια κοινότητα παρακολουθεί την μεγαλύτερη ναυτική τραγωδία της Μεσογείου, όπου τουλάχιστον 700 άνθρωποι στην προσπάθεια τους για μια καλύτερη ζωή, βρήκαν τραγικό θάνατο!

Guardia_Costiera_2.jpg
Όλα συνέβησαν τα ξημερώματα της Κυριακής, στα ανοιχτά της Λιβύης, ανάμεσα από τη Λαμπεντούζα και την Μάλτα, ό��αν το σκάφος, το οποίο επέβαιναν οι λαθρομετανάστες αναποδογύρισε, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 700 από αυτούς να πνιγούν.

Ανάμεσα στους επιβαίνοντες στο πλοιάριο φέρονται να βρίσκονταν περίπου 200 γυναίκες και 40- 50 παιδιά, ενώ ένας από τους 50 μετανάστες που επέζησε από το ναυάγιο, υποστήριξε στον εισαγγελέα της Κατάνια, ότι στο σκάφος επέβαιναν περίπου 950 πρόσφυγες… Για αυτό τις τελευταίες ώρες, εκφράζονται φόβοι από τις Αρχές ότι οι νεκροί είναι τουλάχιστον 900!

dead bodies.jpg
Το σκάφος φαίνεται πως αναποδογύρισε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού όταν ξαφνικά, οι περισσότεροι επιβαίνοντες μετακινήθηκαν προς τη μία πλευρά, επειδή φοβήθηκαν πως θα εμβολιστούν από παραπλέον εμπορικό πλοίο.

Από την ώρα του ναυαγίου, μια τεράστια επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη, με τη συμμετοχή συνολικά 20 πλοίων, κυρίως πολεμικών, της Ιταλίας και της Μάλτας.