​Νέα δολοφονία Αφροαμερικανού από λευκό αστυνομικό στις Ηνωμένες πολιτείες Αμερικής, αναφέρει το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών και Πολιτικών Δικαιωμάτων του Αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο ξεκίνησε και τη σχετική έρευνα σχετικά με τη δολοφονία ενός 50χρονου.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Πολιτικών Δικαιωμάτων και το γραφείο του εισαγγελέα στη Νότια Καρολίνα θα συνεργαστεί με το FBI κατά την έρευνα και στη συνέχεια το υπουργείο Δικαιοσύνης θα λάβει τα κατάλληλα μέτρα υπό το πρίσμα των αποδεικτικών στοιχείων και των κατά περίπτωση εξελίξεων».

astynomikos_dolofonia_586_355.jpg
Μάλιστα στο διαδίκτυο κυκλοφορεί ένα βίντεο που δείχνει τη στιγμή που λευκός αστυνομικός πυροβολεί οκτώ φορές έναν άοπλο μαύρο άνδρα που προσπαθεί να διαφύγει τη σύλληψη. Ο αφροαμερικανός είχε συλληφθεί κατά τη διάρκεια μιας έρευνας ρουτίνας της κυκλοφορίας.

Όλα έγιναν το περασμένο Σάββατο στη Νότια Καρολίνα, με θύμα τον 50χρονο Αφροαμερικανό Walter L. Scott. Τη στιγμή της δολοφονίας του από τον 33χρονο αστυνομικό Michael T. Slager κατέγραψε σε βίντεο ένας περαστικός, με το κινητό του τηλέφωνο.

Ο αστυνομικός που με βάση την κατηγορία μπορεί να καταδικαστεί στη θανατική ποινή ή κάθειρξη 30 ετών οδηγήθηκε ήδη στο κέντρο κράτησης του Τσάρλεστον Κάουντι, σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών διωκτικών αρχών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βίντεο και φώτο: Άλλη μια δολοφονία μαύρου εφήβου από αστυνομικό-Κατέρρευσε η μητέρα του

Κι άλλη δολοφονία Αφροαμερικανού από αστυνομικό