​Μια απίστευτη περιπέτεια έζησε ο Αμερικανός ιστιοπλόος Λούις Τζόρνταν, ο οποίος επί 66 μέρες περιπλανιόταν στη θάλασσα αλλά κατάφερε να επιζήσει τρώγοντας ωμά ψάρια που έπιανε με δίχτυ και πίνοντας το νερό της βροχής!

Ο 37χρονος Λούις είχε δηλωθεί αγνοούμενος από τις 29 Ιανουαρίου, αλλά ευτυχώς η περιπέτειά του είχε αίσιο τέλος. Εντοπίστηκε 200 μίλια από τις ακτές της Βόρειας Καρολίνας πάνω στο κατεστραμμένο ιστιοπλοϊκό του, από γερμανικό δεξαμενόπλοιο,το οποίο τον περισυνέλεξε σώο.

1000.jpg
Σύμφωνα με την ακτοφυλακή, ο Λούις έφερε τραύμα στον ώμο, ωστόσο, μπορούσε να σηκωθεί και να περπατήσει χωρίς βοήθεια, ενώ διακομίστηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο του Νόρφολκ της Βιρτζίνια.

Όπως είπε η μητέρα του, Νόρμα Ντέιβις, ο γιος της τους είχε ενημερώσει ότι «θα έβγαινε στα ανοιχτά για να κάνει ιστιοπλοΐα και να ψαρέψει». Η οικογένειά του δεν είχε ακούσει νέα του από τότε.

1000 (1).jpg
«Τον περιμέναμε να επιστρέψει και δεν ήρθε. Γνωρίζαμε ότι κάτι είχε συμβεί. Για μας είναι θαύμα. Είμαστε ενθουσιασμένοι που βρέθηκε ζωντανός», συμπλήρωσε η μητέρα του.

Ο μάνατζερ της μαρίνας, στην οποία είχε αγκυροβολημένο το σκάφος του ο Λούις, δήλωσε ότι τον έβλεπε εκεί σχεδόν κάθε μέρα, ωστόσο, όπως πρόσθεσε, δεν διέθετε την απαραίτητη εμπειρία για να βγει στον ωκεανό.