​Το πιο τραγικό πρόσωπο της αεροπορικής τραγωδίας που συγκλόνισε τον πλανήτη είναι ο πιλότος του Αirbus A320 της Germanwings, ο οποίος κατάλαβε ότι το αεροπλάνο θα συντριβεί!

Σύμφωνα με την κυριακάτικη έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Bild, ο κυβερνήτης Πάτρικ Σοντενχάιμερ κατέβαλε απεγνωσμένες προσπάθειες για να του ανοίξει την πόρτα του πιλοτηρίου ο συγκυβερνήτης, Αντρέας Λούμπιτζ, ο οποίος έριξε εσκεμμένα το αεροσκάφος στις γαλλικές Άλπεις, με αποτέλεσμα να πεθάνουν και οι 150 επιβαίνοντες!

5_bild.jpg
Τις απελπισμένες εκκλήσεις του κυβερνήτη προς τον Λούμπιτζ, τα χτυπήματα με τσεκούρι στην πόρτα του πιλοτηρίου και τις κραυγές των επιβατών, έχουν καταγράψει μεταξύ άλλων τα μαύρα κουτιά του μοιραίου Airbus.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα της Μασσαλίας, τα στοιχεία που ανακτήθηκαν από τα μαύρα κουτιά έδειξαν ότι ο συγκυβερνήτης κλείδωσε την πόρτα του πιλ��τηρίου μετά από την έξοδο του κυβερνήτη από αυτό και στη συνέχεια έριξε το αεροπλάνο.

Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις της Bild, η οποία αναφέρει ότι στο πρώτο εικοσάλεπτο της πτήσης ακούγεται μια συνηθισμένη συνομιλία μεταξύ του κυβερνήτη Πάτρικ Σοντενχάιμερ και του συγκυβερνήτη Αντρέα Λούμπιτζ. Ο πιλότος αναφέρει μάλιστα ότι δεν είχε τον χρόνο για να πάει στην τουαλέτα πριν από την απογείωση του αεροσκάφους από τη Βαρκελώνη.

Τα τελευταία λεπτά

Στις 10.27 το αεροπλάνο φτάνει στο προκαθορισμένο ύψος της πορείας του (περίπου στα 11.600 πόδια) και ο κυβερνήτης ζητά από τον Λούμπιτζ να ετοιμάσει τις διαδικασίες προσγείωσης στο Ντίσελντορφ. Ο συγκυβερνήτης του απαντά λακωνικά: «Ελπίζω» και «Θα δούμε». Αμέσως μετά, ο Λούμπιτζ του λέει ότι «τώρα» μπορεί να πάει στην τουαλέτα. Περνούν δύο λεπτά και ο κυβερνήτης λέει στον συγκυβερνήτη του να αναλάβει τον έλεγχο του αεροσκάφους.

Ακούγεται ο ήχος που κάνει το κάθισμα του κυβερνήτη ενώ αυτός σηκώνεται και μια πόρτα που κλείνει: ο Πάτρικ Σοντενχάιμερ έχει βγει από το πιλοτήριο και ο Αντρέας Λούμπιτζ βρίσκεται μόνος. Εκεί αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για τον ίδιο, αλλά και τους άλλους 149 επιβάτες του αεροσκάφους.

Στις 10.29 το αεροσκάφος αρχίζει να χάνει ύψος, γράφει η Bild.

Στις 10.32 οι Γάλλοι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προσπαθούν να επικοινωνήσουν, μάταια, με το Airbus. Περίπου την ίδια ώρα στο αεροπλάνο σημαίνει ένας συναγερμός.

Λίγο μετά ακούγεται ένας «δυνατός κρότος», σαν κάποιος να προσπαθεί να μπει στο πιλοτήριο. «Για όνομα του Θεού, άνοιξε την πόρτα», φωνάζει ο πιλότος ενώ κάποιοι επιβάτες αρχίζουν να ουρλιάζουν.

Στις 10.35 ακούγονται νέοι μεταλλικοί ήχοι στην πόρτα του πιλοτηρίου, την οποία ο κυβερνήτης προσπάθησε προφανώς να σπάσει με το τσεκούρι.

Περνούν άλλα 90 δευτερόλεπτα και το αεροσκάφος βρίσκεται σε ύψος 5.000 μέτρων.

Ο κυβερνήτης ουρλιάζει: «Άνοιξε την καταραμένη πόρτα!».

Στις 10.38 ακούγεται η ανάσα του συγκυβερνήτη στο πιλοτήριο, αλλά καμιά απάντηση από την πλευρά του.

Γύρω στις 10.40 το Airbus αγγίζει το βουνό, ακούγονται κραυγές και μετά απόλυτη σιωπή. Αυτοί ήταν οι τελευταίοι ήχοι της καταγραφής.