​Σοκάρουν οι νέες αποκαλύψεις σχετικά με την πολύνεκρη αεροπορική τραγωδία, η οποία σημειώθηκε την Τρίτη, όταν το Airbus A 320 της Germanwings έπεσε στις γαλλικές Άλπεις.

Σύμφωνα με τους New York Times, που επικαλούνται ερευνητές οι οποίοι μελετούν το μαύρο κουτί, ο ένας κυβερνήτης δεν ήταν στο πιλοτήριο κατά την πρόσκρουση, καθώς ήταν κλειδωμένος απ’ έξω!

2266252.jpg
Ειδικότερα, στην αρχή ακούγεται μια «χαλαρή συζήτηση» μεταξύ των πιλότων, μέχρι που ένας βγήκε από το πιλοτήριο, ωστόσο δεν κατάφερε ποτέ να ξαναμπεί, γιατί η πόρτα ήταν κλειδωμένη. Εκείνος άρχισε να χτυπάει, αλλά δεν πήρε ποτέ απάντηση και στη συνέχεια προσπάθησε να τη σπάσει.

«Ακούς τον πιλότο απ' έξω να χτυπάει ελαφρά την πόρτα χωρίς να παίρνει απάντηση. Και ύστερα χτυπά δυνατότερα, χωρίς πάλι να παίρνει απάντηση. Δεν παίρνει ποτέ απάντηση... Μπορείς να τον ακούσεις να προσπαθεί να σπάσει την πόρτα», δήλωσε ένας ερευνητής, ο οποίος ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος, μέχρι να ολοκληρωθεί η μελέτη του μαύρου κουτιού.

2266255.jpg
Αυτό, όπως καταλαβαίνετε, γεννά ακόμη περισσότερα ερωτήματα… Για ποιο λόγο ο συγκυβερνήτης δεν άνοιγε την πόρτα του πιλοτηρίου; Ήταν αναίσθητος ή δεν ήθελε;

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο συγκυβερνήτης του αεροπλάνου, ο οποίος είχε μείνει μόνος του στο πιλοτήριο είχε μόνο 300 ώρες πτήσης ενώ ακόμη δεν έχει γίνει γνωστή η εθνικότ��τά του.

2266253.jpg
Πάντως, οι εξελίξεις είν��ι πολύ γρήγορες και τα δραματικά, όπως φαίνεται, στοιχεία του μαύρου κουτιού, αναμένεται να αποκαλύψουν πτυχές από το τι διαδραματίστηκε πριν το μοιραίο αεροπλάνο πέσει και παρασύρει στο θάνατο 150 άτομα, ανάμεσα τους 16 παιδιά.