συντρίμμια της μοιραίας πτήσης 4U 9525, του αεροσκάφους Airbus Α320 της Germanwings εντοπίστηκαν στο χωριό Μπασελονέτ της Νότιας Γαλλίας, σε υψόμετρο 2.000 μέτρων.

Η πρόσβαση στον τόπο της τραγωδίας είναι εξαιρετικά δύσβατη, με τους πυροσβέστες και τους διασώστες να προσπαθούν να προσεγγίσουν το σημείο ακόμη και πεζοί.

Resizer.jpg
Το αεροσκάφος, το οποίο ξεκίνησε από το αεροδρόμιο της Βαρκελώνης με προορισμό το Ντίσελντορφ, με 144 επιβάτες και 6 άτομα πλήρωμα, έχασε απότομα ύψος, πέφτοντας από τα 38.000 πόδια στα 6.800 πόδια μέσα σε ελάχιστα λεπτά.

ΕΛΙΚΟ.jpg
Όπως αναφέρθηκε από την αρχή, δεν υπάρχουν επιζώντες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επέβαιναν 45 Ισπανοί, 67 Γερμανοί και δεκάδες Τούρκοι, ενώ ανάμεσα τους υπήρχαν και δύο βρέφη.

Επιβεβαιώθηκε η πληροφορία που είχε αρχικά μεταδώσει η Bild, ότι μεταξύ των επιβατών ήταν και 16 Γερμανοί μαθητές Λυκείου, ηλικίας περίπου 15 ετών, οι οποίοι συμμετείχαν σε πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών. Τα παιδιά μαζί με δύο δασκάλους τους, είχαν περάσει μία εβδομάδα στη Βαρκελώνη και επέστρεφαν στα σπίτια τους, στην πόλη Χάλντερ.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με Γάλλο βουλευτή, ο οποίος πέταξε πάνω από τον τόπο της τραγωδίας, εντοπίστηκε το ένα μαύρο κουτί.