​Τον απόλυτο έρωτα ζει ο ιστορικός ηγέτης της γερμανικής αριστερής Σοσιαλδημοκρατίας, Όσκαρ Λαφοντέν, ο οποίος παντρεύτηκε στο τέλος του 2014 την κατά 26 χρόνια μικρότερή του Σάρα Βάγκενκνεχτ!

germanoi-aristeroi-tria.jpg
Οι δυο τους μόλις γνωρίστηκαν ερωτεύτηκαν σφόδρα και πήραν αμέσως διαζύγιο από τους συζύγους τους! Ο μεν Λαφοντέν από την τρίτη σύζυγό του και η δε Σ��ρα από τον άνδρα της.

Ο 71χρονος διετέλεσε πρόεδρος του SPD στο κρατίδιο του Σάαρλαντ από το 1977 έως το 1996, το 1996 εγκατέλειψε το κόμμα του και τέθηκε επικεφαλής σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο της Αριστεράς. Το 2007 ανέλαβε μαζί με τον Λοτάρ Μπίσκι την ηγεσία του Die Linke.

Στους κόλπους του κόμματος και συγκεκριμένα σε ένα συνέδριο της Αριστεράς το 2011 γνώρισε την κατά 26 χρόνια νεότερη Σάρα, σημερινή αντιπρόεδρο της ΚΟ του Die Linke.

Ο γάμος τους έμεινε κρυφός για αρκετούς μήνες, μέχρι σήμερα, όταν τα γερμανικά ΜΜΕ έφεραν την είδηση στο φως της δημοσιότητας.

Στις αρχές Ιανουαρίου, δηλαδή λίγο μετά το γάμο τους, Σάρα Βάγκενκενχτ και Όσκαρ Λαφοντέν φωτογραφίζονταν στο πλαίσιο της εκστρατείας του κόμματος Die Link με τίτλο «υποστηρίζω τον ΣΥΡΙΖΑ» κρατώντας ένα πλακάτ που έγραφε:

«Ξεκινάμε από την Ελλάδα. Αλλάζουμε την Ευρώπη».