Μια σοκαριστική ομολογία στην κάμερα έκανε ένας πάμπλουτος Αμερικανός, απόγονος γνωστής οικογένειας μεγιστάνων ακινήτων στη Νέα Υόρκη, ο οποίος σε ντοκιμαντέρ- αφιέρωμα για τη ζωή του, φέρεται να ομολογεί τις δολοφονίες ατόμων, με τις οποίες συνδεόταν το όνομά του, εδώ και δεκαετίες!

Ο λόγος για τον Ρόμπερτ Νταρστ, ο οποίος συνελήφθη από τις αρχές το Σάββατο σε ξενοδοχείο της Νέας Ορλεάνης, και τέθηκε υπό κράτηση για τη δολοφονία της τότε φίλης του Σούζαν Μπέρμαν, το 2000.

Η σύλληψη έγινε την επομένη της μετάδοσης από το τηλεοπτικό δίκτυο HBO του τελευταίου επεισοδίου του ντοκιμαντέρ, με θέμα τη ζωή του Νταρστ και τίτλο: «Η κακοτυχία: η ζωή και οι θάνατοι του Ρόμπερτ Νταρστ».

Συγκεκριμένα, στο τελευταίο επεισόδιο ακούγεται ο 71χρονος να μονολογεί ψιθυριστά: «Τι στο διάολο έκανα; Τους σκότωσα όλους, φυσικά», αγνοώντας ότι το ασύρματο μικρόφωνο που είχε στερεωμένο επάνω του για τα γυρίσματα, παρέμεινε αναμμένο όταν πήγε στην τουαλέτα.

Η υπόθεση του εκ��εντρικού μεγιστάνα έχει κεντρίσει επί σειρά ετών το ενδιαφέρον μεγάλου μέρους της κοινής γνώμης στις ΗΠΑ. Η Σούζαν Μπέρμαν βρέθηκε δολοφονημένη με μία σφαίρα στο κεφάλι το 2000 στο Λος Αντζελες, αλλά ο Νταρστ είχε αρνηθεί ότι τη δολοφόνησε.

Ο Νταρστ ήταν ύποπτος για δύο ακόμη θανάτους: της συζύγου του Κάθλιν Νταρστ που εξαφανίσθηκε το 1982 και έκτοτε έχει κηρυχθεί νεκρή και του γείτονά του, Μόρις Μπλακ, το πτώμα του οποίου βρέθηκε διαμελισμένο το 2001. Για τον τελευταίο, μάλιστα, απαλλάχθηκε από τις κατ��γορίες, ισχυριζόμενος ότι βρισκόταν σε άμυνα.

Σύμφωνα με το ABC News, οι πράκτορες του FBI θεωρούν ότι ο Νταρστ επεδίωκε να φύγει από τις ΗΠΑ διότι διέμενε με ψεύτικο όνομα στο ξενοδοχείο όπου συνελήφθη και είχε πλαστά πιστοποιητικά ταυτότητας.