​Η Ελλάδα είναι πρώτο θέμα στα γερμανικά μέσα, όπως σας γράψαμε και σε προηγούμενη ανάρτηση στο star.gr. Με καυστική διάθεση το σατυρικό site «Der Postillon» προσπαθεί να κάνει ��ιούμορ, λέγοντας ότι οι Έλληνες χρωστούν στους Γερμανούς και όχι το αντίστροφο.

Ο τίτλος του δημοσιεύματος «Η Γερμανία απαιτεί αποζημίωση από την Ελλάδα για τον Κώστα Κορδάλη». Ο λόγος για τον ελληνικής καταγωγής τραγουδιστή που έκανε επιτυχία στη Γερμανία τη δεκαετία του '80!

«Μόνο ο στίχος “τη συνάντησα κάπου μόνη στο Μεξικό” ήταν αρκετός για να προκαλέσει μια τραυματική εμπειρια στα αυτιά μας» λέει η ιστοσελίδα και ζητά 11 δις ευρώ αποζημίωση, επειδή όλα αυτά τα χρόνια αναγκάστηκαν να ακούν τον συμπατριώτη μας, αλλά και την Βίκυ Λέανδρος.

Πιο ευρηματικό το γερμανικό δίκτυο ARD, το οποίο έφτιαξε ένα χιουμοριστικό βίντεο με τον Γιάνη Βαρουφάκη στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

"Βαρουφάκης: - Θέλω χρήματα άμεσα. Δεν μπορώ να περιμένω άλλο.
Σόιμπλε: -Δεν θα πάρεις χρήματα, αλλά αυτή την κλασσική θεραπεία. Δε χρειάζομαι τίποτα, δεν έχω τίποτα, δε θα πάρω τίποτα.
Σε guest εμφάνιση και η καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία τραγουδά: «Θα κλάψουμε, όταν χρεωκοπήσουν οι Έλληνες. Θα είναι στη γωνιά τους μαζί με τους Πορτογάλους»"
Βέβαια, τα γέλια κόβονται με τα στοιχεία της δημοσκόπησης του κρατικού καναλιού ZDF, για τα οποία σας ενημερώσαμε νωρίτερα. Σύμφωνα με αυτά, η πλειοψηφία των Γερμανών τάσσεται υπέρ του Grexit.