​Τελικά ποτέ δεν είναι αργά! Μια Βρετανίδα που ζητούσε την οικονομική βοήθεια του εκατομμυριούχου πρώην συζύγου της, από τον οποίο χώρισε π��ιν από... 22 χρόνια, δικαιώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο έκρινε ότι μπορεί να προσφύγει στα δικαστήρια και να διεκδικήσει διατροφή.

Ο λόγος για τον Ντέιλ Βινς και την Καθλίν Γουάιατ, που όταν παντρεύτηκαν, το 1981, ήταν φτωχοί. Απέκτησαν έναν γιο και ζούσαν από τα επιδόματα της πρόνοιας που λάμβανε η Καθλίν.

Τρία χρόνια μετά χώρισαν ενώ το διαζύγιο τους οριστικοποιήθηκε το 1992.

Από τις αρχές της δεκαετίας του '90 ο Βινς είχε αρχίσει να πειραματίζεται με την «πράσινη» ενέργεια. Το 1995, ίδρυσε την Ecotricity, μια εταιρεία παραγωγής αιολικής ενέργειας η οποία τον έκανε πολυεκατομμυριούχο.

Στο μεταξύ, η πρώην σύζυγός του ζούσε στη φτώχεια. Το 2011 αποφάσισε να προσφύγει στα δικαστήρια και να διεκδικήσει 1,9 εκατομμύριο λίρες από τον Βινς, ισχυριζόμενη ότι είχε μεγαλώσει το παιδί τους εντελώς μόνη, χωρίς καμία οικονομική στήριξη εκ μέρους του. Το αίτημά της απορρίφθηκε από το Εφετείο το 2013.

Το Ανώτατο Δικαστήριο όμως μπορεί να μην έκρινε αν η Γουάιατ θα πρέπει να λάβει χρήματα, έκρινε όμως ότι το αίτημά της θα πρέπει να εξεταστεί και στην ουσία του.

Ο ίδιος ο Βινς πάντως χαρακτήρισε «τρελή» την απόφαση.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε για να εξεταστεί στα οικογενειακά δικαστήρια.