​Μια τραγωδία συνέβη στον αέρα, όταν συγκρούστηκαν δυο ελικόπτερα στην επαρχία Λα Ρόχα στην βόρεια Αργεντινή, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους μεταξύ άλλων, δυο Γάλλοι Ολυμπιονίκες και μια από τις πλέον διάσημες ιστιοπλόους στον κόσμο!

argentina-708_0.jpg
Συγκεκριμένα, ανάμεσα στους νεκρούς είναι η κολυμβήτρια Καμίλ Μουφά, κάτοχος τριών Ολυμπιακών μεταλλίων στους Αγώνες του Λονδίνου το 2012 και ο χάλκινος Ολυμπιονίκης της πυγμαχίας το 2008 στο Πεκίνο, Αλεξίς Βαλτίν.

pegasus_LARGE_t_1041_105861128.jpg
Καμίλ Μουφά

r.jpg
Αλεξίς Βαλτίν

Νεκρή είναι επίσης η περίφημη ιστιοπλόος Φλοράνς Αρτό, η αποκαλούμενη «μικρή σύντροφος του Ατλαντικού».

Τα τρία θύματα όπως και άλλοι πέντε Γάλλοι πολίτες μετείχαν στα γυρίσματα του τηλεοπτικού σόου Drop του γαλλικού καναλιού TF1.

7a9ded43-59d9-4d86-b6e3-e96d6531ce25.jpg
Συνολικά δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη σύγκρουση των δύο ελικοπτέρων, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Ασφάλειας της επαρχίας.

«Υπάρχουν δέκα νεκροί. Δεν υπάρχουν επιζώντες» ανέφερε ο Σέζαρ Ανγκούλο στο ειδησεογραφικό δίκτυο TN.

Τα δυο ελικόπτερα είχαν ναυλωθεί από την εταιρεία παραγωγής του τηλεοπτικού προγράμματος και συγκρούστηκαν από άγνωστη αιτία.

helicopter.jpg
«Δεν ξέρουμε τι προκάλεσε τη σύγκρουση, καθώς ο καιρός στην περιοχή ήταν καλός» είπε ο εκπρόσωπος της επαρχίας Οράσιο Αλαρκόν. Ένα από τα ελικόπτερα ανήκε στην τοπική κυβέρνηση της επαρχίας Λα Ρόχα και το άλλο στην τοπική κυβέρνηση της γειτονικής επαρχίας Σαντιάγκο ντελ Εστέρο.

6485cbcc.jpg