​Σταρ του Χόλιγουντ, όπως οι Λέιντι Γκάγκα, Μπιγιονσέ, Μέριλ Στριπ και Σαρλίζ Θερόν, ακτιβίστριες αλλά και πολιτικοί, πήραν χαρτί και μολύβι ζητώντας από την Άνγκελα Μέρκελ να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της προκειμένου να εξαλειφθούν οι διακρίσεις κατά των γυναικών.

Συνολικά 36 επώνυμες γυναίκες από διάφορους χώρους συνυπέγραψαν μία επιστολή που φέρει τη «σφραγίδα» της φιλανθρωπικής οργάνωσης «One», στόχος της οποίας είναι η αφύπνιση της διεθνούς κοινότητας για τα δικαιώματα των γυναικών, σύμφωνα με την εφημερίδα «Bild».

Η δημοσίευσή της επιστολής, έγινε την Παγκόσμια μέρα της Γυναίκας και ήταν αποτέλεσμα μελέτης, η οποία απεφάνθη πως στις φτωχές χώρες οι γυναίκες είναι δυο φορές περισσότερο σε μειονεκτική θέση από τους άνδρες, εξαιτίας της έλλειψης εκπαίδευσης, υγειονομικής περίθαλψης.

upl54fdcaae6d6d0.jpg
Η επιστολή γράφει:

«Η φτώχεια είναι σεξιστική

Αν στις συναντήσεις της Συνόδου Κορυφής σας καταλήξετε σε σωστές συμφωνίες, τότε θα καταφέρετε να βάλετε στο επίκεντρο των νέων παγκόσμιων στόχων, με δυναμικό τρόπο, τη χειραφέτηση των γυναικών και τη χρηματοδότηση προς αυτή την κατεύθυνση. Η φτώχεια είναι σεξιστική και δεν θα τελειώσει ποτέ, αν όλοι εμείς δεν αντιμετωπίσουμε κατά πρόσωπο αυτό που συμβαίνει, αν όλοι οι ηγέτες και οι πολίτες σε όλο τον κόσμο δε δουλέψουν μαζί για να έρθει η πραγματική αλλαγή.

Αν καταφέρουμε να έχουμε αυτό το δικαίωμα (της χειραφέτησης) τότε θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε κάθε κορίτσι και γυναίκα να ξεφύγει από τη φτώχεια μέχρι το 2030 - βοηθώντας ταυτόχρονα και όλους όσοι βασανίζονται από τη φτώχεια. Αν αυτό δεν το καταλάβετε η φτώχεια στην πιο ακραία μορφή της, η ανισότητα και η αστάθεια, θα εξαπλωθούν στις πιο ευαίσθητες περιοχές ��ου κόσμου, επηρεάζοντας το μέλλον όλων μας».

bilddd.jpg