Ακτιβιστές και απλοί πολίτες διαδηλώνουν για τρίτη μέρα στους δρόμους του Μάντισον, κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας, με αφορμή τη δολοφονία ενός άοπλου έφηβου Αφροαμερικανού από λευκό αστυνομικό.

Η πορεία πέρασε από το διαμέρισμα όπου δολοφονήθηκε ο 19χρονος Τόνι Ρόμπινσον Τζούνιορ, ενώ αργότερα έχει προγραμματιστεί αγρυπνία υπό το φως των κεριών στη μνήμη του νεαρού Αφροαμερικανού.

Ο δήμαρχος της πόλης, Πολ Σόγκλιν, χαρακτήρισε τη δολοφονία ως «απερίγραπτη τραγωδία» και υποσχέθηκε πλήρη διαφάνεια στις έρευνες για τις συνθήκες θανάτου του 19χρονου.

Σύμφωνα με τον διοικητή της αστυνομίας του Μάντισον, Μάικ Κόβαλ, ένας αστυνομικός ανταποκρίθηκε σε κλήση για διατάραξη κοινής ησυχίας στις 18:30 το απόγευμα της Παρασκευής 6/3, (τοπική ώρα). Μετά από λίγα λεπτά εισέβαλε στο διαμέρισμα που είχε μπει ο 19χρονος Αφροαμερικανός, ο οποίος ήταν ύποπτος για μια άλλη υπόθεση ξυλοδαρμού. Ο αστυνομικός και ο 19χρονος, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία πάλεψαν, με αποτέλεσμα πάνω στην πάλη, ο νεαρός να τραυματιστεί θανάσιμα από το όπλο του αστυνομικού.

Αυτή η δολοφονία είναι το τρίτο σχεδόν παρόμοιο περιστατικό μετά τους θανάτους δυο άλλων άοπλων Αφροαμερικανών στο Φέργκιουσον του Μισσούρι και τη Νέα Υόρκη, που πυροδότησαν ένα κύμα διαδηλώσεων κατά των φυλετικών διακρίσεων και της χρήσης υπέρμετρης βίας από τις αρχές.