​Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σήμερα, όμως παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στο 2015 οι ανισότητες σε βάρος των γυναικών, οι διακρίσεις και η βία παραμένουν.

arheio_lipsis.png

Παγκόσμια έρευνα της Gallup το αποδεικνύει αυτό περίτρανα, καθώς ανέλυσε παράγοντες όπως ο νόμος και η τάξη, τα τρόφιμα, η στέγαση, η εργασία, η οικονομία, η υγεία και η καθημερινότητα και κατέληξε ότι μόλις μία στις τέσσερις γυναίκες ευημερούν, ενώ τουλάχιστον δύο δισεκατομμύρια γυναίκες ζουν υπό δύσκολες συνθήκες.

arheio_lipsis_1.png

Στην κορυφή της λίστας των χωρών στις οποίες οι γυναίκες απολαμβάνουν δικαιώματα και ευημερούν είναι η Ισλανδία, η Σουηδία και η Δανία, ενώ αντίθετα οι χώρες στις οποίες οι γυναίκες είναι πιο δυστυχισμένες είναι η Βουλγαρία, το Αφγανιστάν και η Αρμενία.

arheio_lipsis_2.png

Την χαμηλότερη πάντως βαθμολογία πήρε η Συρία, η οποία βρίσκεται σε εμφύλια διαμάχη εδώ και τέσσερα χρόνια.

arheio_lipsis_3.png

Σύμφωνα με την έρευνα της Gallup οι σύγχρονες γυναίκες αντιμετωπίζουν σκληρές διακρίσεις στη μόρφωση και στην εργασία, ενώ σημειώνεται ότι ακόμα πρέπει να γίνουν πάρα πολλά για να επιτευχθεί η πολυπόθητη ισότητα των δύο φύλων.

arheio_lipsis_5.png
Η σύγχρονες κοινωνίες παραμένουν ανδροκρατούμενες και ιδιαίτερα σκληρές απέναντι στις γυναίκες, ενώ τα στατιστικά στοιχεία για τις γυναίκες που πέφτουν καθημερινά θύματα βίας είναι αποκαρδιωτικά.