​Από «θαύμα» σώθηκαν δύο αστυνομικοί στη Φλόριντα των ΗΠΑ, οι οποίοι έπεσαν στην ενέδρα που τους έστησε 59χρονος, που είχε καλέσει νωρίτερα στην άμεσο δράση, με σκοπό να τους παρασύρει στο σπίτι του και να τους σκοτώσει.

article-ambush-0304.jpg
Ο δράστης είναι ο John Goepferich, ο οποίος τηλεφώνησε στην άμεσο δράση και ισχυρίστηκε ότι υπήρξαν πυροβολισμοί μέσα στο σπίτι του.

Όπως δήλωσε η α��τυνομία, στην πραγματικότητα επρόκειτο για παγίδα. Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι του, ο 59χρονος άνοιξε πυρ εναντίον τους και συνέχισε να πυροβολεί ακόμα και όταν έφτασαν ενισχύσεις.

article-ambush2-0304.jpg

article-ambush3-0304.jpg

Ένας από τους αστυνομικούς, ο Benjamin Metz, χτυπήθηκε στο πίσω μέρος του λαιμού του, ενώ ο δεύτερος, ο John Schwarze, στάθηκε πιο τυχερός, αφού η σφαίρα εξοστρακίστηκε στη ζώνη του. Πέντε αστυνομικοί απάντησαν στα πυρά και τραυμάτισαν τον δράστη ελαφρά, κατά τη διάρκεια της δεκαπεντάλεπτης ανταλλαγής πυροβολισμών.

ambush5n-1-web.jpg
Οι δύο τραυματίες αστυνομικοί μετ��φέρθηκαν στο νοσοκομείο, από όπου πήραν εξιτήριο το βράδυ της Τρίτης. Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι χειρότερα, ειδικά στην περίπτωση του Schwarze. «Ευτυχώς που η ζώνη του σταμάτησε τη σφαίρα από το να εισέλθει στο σώμα του. Ήταν πραγματικό θαύμα», δήλωσε ο αρχηγός του τμήματος.

Ο δράστης συνελήφθη και πλέον αντιμετωπίζει κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών. Το κίνητρό του παραμένει άγνωστο.