​Μέσω ενός προσωπικού λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πραγματοποιούσε τις επίσημες ηλεκτρονικές επικοινωνίες της η Χίλαρι Κλίντον κατά τη διάρκεια της θητείας της, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, παραβιάζοντας πιθανότατα το νόμο περί διατήρησης αρχείων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ παρέδωσε πρόσφατα περισσότερες από 55.000 σελίδες από emails στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στο πλαίσιο της προσπάθειας του υπου��γείου να εφαρμόσει την πρακτική τήρησης αρχείων.

Όπως ορίζει ο ομοσπονδιακός νόμος, οι επιστολές και τα emails που απεστάλησαν ή ελήφθησαν από ομοσπονδιακούς αξιωματούχους είναι κρατικά αρχεία τα οποία πρέπει να διατηρούνται. Το ίδιο ισχύει και για τα emails που στέλνονται από προσωπικούς λογαριασμούς.

Εκπρόσωπος της Κλίντον δήλωσε στους Times ότι η πρώην υπουργός συμμορφώνεται με το «γράμμα και το πνεύμα των κανονισμών», και ότι ανέμενε πως θα διατηρούνταν τα email της. Δεν διευκρίνισε, ωστόσο, για ποιο λόγο επέλεξε να χρησιμοποιεί τον προσωπικό της λογαριασμό.

Η Times σημειώνει ότι οι ειδικοί εκτιμούν πως οι προσωπικοί λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για επίσημες κυβερνητικές συναλλαγές μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.