​Ένα ακόμη αφιέρωμα κάνει ο ξένος Τύπος στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη. Αυτή τη φορά, η γερμανική εφημερίδα Bild έκανε ένα αφιέρωμα για το εξοχικό που διατηρεί ο ίδιος με την σύζυγο του, Δανάη Στράτου στην Αίγινα. «Εδώ χαλαρώνει ο Ευρώ-τρόμος», είναι ο τίτλος του άρθρου, ενώ υπάρχει μια φωτογραφία της βίλας.

«Τι κάνει ο 53χρονος Έλληνας υπουργός Οικονομικών όταν δεν διαφωνεί με τους Ευρωπαίους εταίρους του; Κάνει για παράδειγμα διακοπές στο Αιγαίο. Στο μικρό ελληνικό νησί, την Αίγινα, μόλις 27 χιλιόμετρα από την Αθήνα, η δεύτερη σύζυγος του Γ. Βαρουφάκη, έχει μία πανέμορφη βίλα 170 τετραγωνικών μέτρων, με πισίνα και πολλά έργα τέχνης», σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα κάνοντας αναφορά στη σχέση του ζευγαριού, αλλά και την προσωπική ζωή του καθενός.

bildvar.jpg

«Μετά την Αυστραλία, όπου ο Βαρουφάκης παρέμεινε 12 ολόκληρα χρόνια από το 1988 έως το 2000, επέστρεψε στην Αθήνα. Το διαζύγιο με την πρώτη του σύζυγο, όπως το έχει χαρακτηρίσει ο Έλληνας υπουργός ήταν γι’ αυτόν μία «σοβαρή κρίση». Με την επιστροφή του στην Αθήνα γνωρίζει την εικαστικό, Δανάη Στράτου την οποία και παντρεύεται. Το ζευγάρι απολαμβάνει τις διακοπές του συχνά στην Αίγινα. Η μοναχοκόρη του, Ξένια, επισκέπτεται πολύ συχνά τον πατέρα της στην Αθήνα», συμπληρώνει ο δημοσιογράφος.

Και συνεχίζει: «Στην πατρίδα του, ο Βαρουφάκης αντιμετωπίζεται ως pop star της Οικονομίας. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που του αρέσει να προκαλεί με τις δηλώσεις του αλλά και να ξεχωρίζει με τον τρόπο που κινείται. Επιλέγοντας μία Yamaha μηχανή για να μετακινείται στους δρόμους των Αθηνών, ο Βαρουφάκης είναι ένας cool επαναστάτης».

f0ef85156dc57afc1cd5e276d26f3814.jpg
Μάλιστα, στο δημοσίευμα υπάρχει και μία φωτογραφία από το ηλιοβασίλεμα της Αίγινας την οποία είχε ανεβάσει στο Instagram η 50χρονη Δανάη Στράτου, με την λεζάντα: «Δανάη Στράτου και Γιάνης Βαρουφάκης απολαμβάνουν το ηλιοβασίλεμα από την βεράντα του σπιτιού τους στην Αίγινα».