Πρώτο θέμα στα τουρκικά μέσα είναι ο φόνος μιας γυναίκας από τον ψυχικά διαταραγμένο σύζυγό της και οργή αντιδράσεων έχει ξεσπάσει για την κακοποίηση και τη βία κατά των γυναικών στην Τουρκία.

Η δολοφονία έρχεται λίγες μέρες μετά τον βιασμό και την αποτρόπαιη δολοφονία μιας νεαρής φοιτήτριας από τρεις άνδρες, και κινητοποιήσεις έχουν ξεκινήσει κατά της βίας σε βάρος των γυναικών!

Ο 43χρονος Ταχίρ Κα��τ συνελήφθη την Τετάρτη για τον φόνο της συζύγου του, το τεμαχισμένο πτώμα της οποίας βρέθηκε σε κάδο απορριμμάτων, σε προάστιο της Κωνσταντινούπολης. Ο δράστης φέρεται να πάσχει από σχιζοφρένεια. Ο ίδιος είχε καταγγείλει αρχικά την «εξαφάνιση» της, και στη συνέχεια ομολόγησε ότι την μαχαίρωσε «σε ένα ξέσπασμα οργής».

Πριν από μία εβδομάδα στην περιοχή της Μερσίνας, η 20χρονη Εζγκετζάν Ασλάν δολοφονήθηκε, επειδή αντιστάθηκε στον βιασ��ό της. Ο θάνατος της φοιτήτριας προκάλεσε αγανάκτηση σε όλη τη χώρα και δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στις μεγάλες πόλεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη βία που υφίστανται οι γυναίκες στην Τουρκία.

Η κυβέρνηση υποσχέθηκε ότι θα τιμωρήσει με την αυστηρότερη ποινή τους δράστες της αποκλείοντας όμως το ενδεχόμενο της επαναφοράς της θανατικής ποινής.