​Είναι γνωστό ότι το χαβιάρι είναι πολύ ακριβό, όμως ένας είδος του θεωρείται το πιο ακριβό τρόφιμο στον κόσμο!

Η τιμή του κιλού του «λευκού χρυσού» υπολογίζεται στα 270.000 ευρώ, που ισοδυναμεί περίπου στα 36.000 ευρώ για κάθε κουταλιά!

Το πανάκριβο αυτό χαβιάρι, που έχει διακοσμηθεί με χρυσό 22 καρατίων, έχει φτιαχτεί από τα αυγά ενός πολύ σπάνιου ψαριού αλμπίνο.

caviar2.jpg
ο χαβιάρι σε μορφή σκόνης ονομάζεται Strottarga Bianco και το εφηύρε ο ιχθυοκαλλιεργητής Walter Gruell μαζί με το γιο του Patrick. Οι ο χαβιάρι σε μορφή σκόνης ονομάζεται Strottarga Bianco και το εφηύρε ο ιχθυοκαλλιεργητής Walter Gruell μαζί με το γιο του Patrick. Οι ίδιοι εξηγούν ότι η υπερβολική τιμή του δεν οφείλεται μόνο στη σπανιότητά το�� ή στην εξαιρετική του γεύση, αλλά και στα οφέλη που προσφέρει στην υγεία.

Το δίδυμο πατέρας-γιος από την Αυστρία αποφάσισαν να προσθέσουν και φύλλα βρώσιμου χρυσού, καθώς λέγεται ότι κάνει καλό στο ανοσοποιητικό σύστημα.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το πιο πιθανό είναι να καταλήξει στα στομάχια γαλαζοαίματων και πάμπλουτων σε κάποιο από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, από το Μονακό μέχρι το Ντουμπάι.