​«Βούιξαν» τα διεθνή μέσα ενημέρωσης μετά την ανακοίνωση του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ελλάδα από τον Αλέξη Τσίπρα!

Τα περισσότερα διεθνή ΜΜΕ κάνουν λόγο για «έκπληξη», μιας και το όνομα του Δημήτρη Αβραμόπουλου ήταν φαβορί.

Το πρακτορείο Reuters εξηγεί ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος διετέλεσε υπουργός Εσωτερικών από το 2004 έως και το 2009 για την «συντηρητική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας», ενώ αναφέρει πως η εκλογή του θα είναι εύκολη.

pak002.jpg
Το Business Insider γράφει: «Ο Παυλόπουλος διετέλεσε υπουργός επί κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας. Γεγονός που μπορεί να μοιάζει παράξενο, αλλά έχει νόημα με τον ίδιο τρόπο που βγάζει νόημα ο συνασπισμός του ακροαριστερού ΣΥΡΙΖΑ με τους δεξιούς ΑΝΕΛ. Ο Τσίπρας θέλει να εστιάσει στον τερματισμό του πακέτου διάσωσης της Ελλάδας και δεν επιθυμεί περισπασμούς».

pak001.jpg
Το βρετανικό δίκτυο ITV αναφέρει πως το όνομα του Προκόπη Παυλόπουλου αποτέλεσε έκπληξη, καθώς αναμενόταν να ακουστεί εκείνο του Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος «θα έδινε τη δυνατότητα στην αριστερή κυβέρνηση Τσίπρα να στείλει έναν από τα δικά της μέλη στις Βρυξέλλες».

Πάντως, όπως αναφέρει το δίκτυο, η εκλογή Παυλόπουλου αναμένεται να σημειωθεί χωρίς δυσκολία.

pak005.jpg
Στο τηλεγράφημα του Associated Press, γίνεται αναφορά στον κ. Παυλόπουλο ως «ο πρώην υπουργός που απέτυχε να συγκρατήσει τις χειρότερες διαδηλώσεις που σημειώθηκαν στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες».

Μάλιστα, επισημαίνεται πως ήταν υπουργός Εσωτερικών το 2008 όταν «η αστυνομία πυροβόλησε θανάσιμα έναν έφηβο προκαλώντας ταραχές για εβδομάδες στην Αθήνα και άλλες πόλεις. Είχε ευρέως κατακριθεί επειδή απέτυχε να επαναφέρει την τάξη γρήγ��ρα».