​Γεννήθηκαν δέκα εβδομάδες πρόωρα και οι γιατροί αναγκάστηκαν να τα χωρίσουν για να τα βάλουν σε διαφορετικές θερμοκοιτίδες, προκειμένου να επιβιώσουν. Όταν δέκα μέρες μετά τα έβαλαν πάλι δίπλα-δίπλα για πρώτη φορά, τα νεογέννητα δίδυμα πλησίασαν το ένα το άλλο και κράτησαν το ένα το χέρι του άλλου!

Η όμορφη στιγμή, την οποία οι γονείς τους απαθανάτισαν στην μηχανή τους, προκάλεσε τη συγκίνηση των γιατρών και των νοσοκόμων που τα πρόσεχαν στο μαιευτήριο του Εδιμβούργου. Αλλά και για τους γονείς τους, ήταν η πιο ξεχωριστή στιγμή στη ζωή τους.

25B3F70E00000578-0-image-a-63_1424007266217.jpg
«Ήταν το πιο υπέροχο π��άγμα που έχουμε δει. Πολύ συγκινητικό. Μείναμε έκπληκτοι που τους είδαμε να πλησιάζουν ο ένας τον άλλο, αφού είχαν χωριστεί», λέει η Λόρα Λόουντεν μητέρα των νεογέννητων διδύμων.

Τα μωρά που γεννήθηκαν με καισαρική δέκα εβδομάδες νωρίτερα, ζύγιζαν μόλις 1,5 κιλό το καθένα και μπήκαν αμέσως σε εντατική φροντίδα, προκειμένου να καταφέρουν να αναπνέουν μόνα τους. Παρέμειναν χωριστά για δέκα μέρες πρωτού ενωθούν πάλι.

«Αυτά τα δίδυμα πιθανότατα αντιγράφουν κάτι που έκαναν πριν από τη γέννα. Η μνήμη διαμορφώνεται τότε και τα μωρά αγγίζονται μετ�� από μόλις επτά εβδομάδες κυοφορίας», δήλωσε ειδική ψυχολόγος.