​Το γεγονός ότι η Κύπρος μπορεί να βγει στις αγορές πολύ σύντομα, αν ενεργήσει σωστά, και το μνημόνιο να τελειώσει μέχρι το τέλος του χρόνου, δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης και πρόσθεσε ότι δεν ήρθε η ώρα να ζητηθεί επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου.

Σχετικά με ενδεχόμενη σ��μφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup της Δευτέρας, ο κ. Κασουλίδης ευχήθηκε μια τέτοια συμφωνία να ανοίγει δρόμο για να μπορέσει να υπάρξει συνεννόηση.

«Η κριτική δεν μπορεί να στρέφεται μόνο εναντίον της Ελλάδας, αλλά πρέπει να δημιουργήσει και αυτοκριτική για την οικονομική κατάσταση την οποία βρίσκεται σήμερα η Ευρωζώνη», ανέφερε κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Παγκύπριο Γυμνάσιο.

Όσον αφορά στα τουρκικά πλοία που κινούνται εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου, ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν υπάρχει τρόπος η Κύπρος να εκδιώξει τα πλοία και πρόσθεσε ότι η Τουρκία αυτή τη στιγμή βρίσκεται εκτεθειμένη με την απειλή της χρήσης βίας από πλευράς της.

Τέλος, ερωτηθείς αν θα αλλάξει η κατάσταση στο Κυπριακό, υπογράμμισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει τη διεθνή νομιμότητα και τη διεθνή αναγνώριση, την οποία και πρέπει να διαφυλάξει, ενώ η Τουρκία έχει με το μέρος της τη δύναμη των όπλων και την απειλή της χρήσης τους.