​Το μεσημέρι της Τρίτης ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα της απολογίας του Στρος Καν, ο οποίος κατηγορείται για εξώθηση επτά γυναικών σε πορνεία. Όπως σας γράψαμε χθες στο star.gr, o πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ ισχυρίστηκε ότι «Δεν διέπραξα ούτε έγκλημα, ούτε αδίκημα» και πως δεν γνώριζε πως στα «ροζ» πάρτι οι παρτενέρ του ήταν πόρνες.

Ο Στρος Καν είπε χθες ότι δεν γνώριζε τους διοργανωτές των πάρτι, Ρενέ Κοιφέρ και τον Ντομινίκ Αλντερβάιρελντ (γνωστό ως "Ντοντό ο Νταβατζής") και παραδέχτηκε ότι συμμετείχε σε όργια, αλλά ήταν «μόνο τέσσερα το χρόνο», δηλαδή συνολικά 12 την περίοδο 2009-2011.

«Νιώθω αποτροπιασμό για την πρακτική που συνιστά να χρησιμοποιούνται ιερόδουλες» τόνισε ενώπιον του δικαστηρίου της Λιλ στη Γαλλία και πρόσθεσε: «Αυτό δε με ικανοποιεί, διότι μου αρέσει αυτό που συνιστά ένα πάρτι από μόνο του».

Όταν ερωτήθηκε για το πώς ορίζει ο ίδιος τα «ροζ» πάρτι, ο Στρος Καν απάντησε: «Επρόκειτο για βραδιές όπου ζευγάρια, μόνοι άνδρες ή μόνες γυναίκες συναντιούνταν για την ευχαρίστηση της ερωτικής συνεύρεσης, όχι για συναισθηματικούς λόγους. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου διοργανωτή των συγκεντρώσεων αυτών» και πρόσθεσε «Όλος ο κόσμος έχει δικαίωμα στο ν�� έχει προσωπική ζωή».

Πάντως, αν ο Στρος Καν κριθεί ένοχος, τότε μπορεί να του επιβληθούν έως και δέκα χρόνια φυλάκισης αλλά και πρόστιμο αξίας 1,5 εκατομμυρίων ευρώ. Σημειώνεται πως η απολογία του αναμένεται να διαρκέσει τρεις ημέρες.