​Ένα σπουδαίο μήνυμα πέρασε σε έναν μαθητή της μια διευθύντρια ενός σχολείου στο Μπρούκλιν!

w-2_0.jpg
Ο 13χρονος Βιντάλ Τσάστανετ έπεσε τυχαία πάνω στον διάσημο φωτογράφο Μπράντον Στάντον, γνωστό από το μπλογκ του «Άνθρωποι της Νέας Υόρκης» στην υποβαθμισμένη συνοικία Μπράουνσβιλ, τον περασμένο μήνα.

w-1_0.jpg
Ο Μπράντον φωτογράφισε το παιδί με το φούτερ και το αφοπλιστικό χαμόγελο και ανάρτησε τη φωτογραφία στο μπλογκ του με ένα σύντομο σχόλιο στο οποίο ο μαθητής έπλεκε το εγκώμιο της διευθύντριας του σχολείου του, λέγοντας πόσο πολύ τον έχει επηρεάσει στη ζωή του.

w-3_0.jpg
«Μας λέει ότι κάθε φορά που κάποιος εγκαταλείπει το σχολείο, χτίζουν ένα καινούριο κελί στις φυλακές. Και μια φορά είπε σε όλους τους μαθητές να σηκωθούν όρθιοι και μας είπε, στον καθέναν από εμάς, ότι είμαστε σημαντικοί», είπε ο 13χρονος.

w-8.jpg
Το απλό πορτραίτο του 13χρονου κατάφερε να… συγκεντρώσει 1,2 εκ. δολάρια.

Ο Μπράντον Στάντον εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ που επιδίωξε να γνωρίσει τη διευθύντρια Νάντια Λόπεζ και το σχολείο, το Μοτ Χιλ Μπρίτζις Ακάντεμι.

w-708.jpg
Η διευθύντρια μίλησε για το όνειρο της που ήταν να επισκεφθούν οι μαθητές της μεγαλύτερης τάξης το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, κοντά στη Βοστόνη, για να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να αποκτήσουν φιλοδοξίες.

Τα περισσότερα από τα παιδιά δεν έχουν βγει ποτέ πέρα από τη φτωχή και επικίνδυνη γειτονιά τους, δήλωσε.

w-87.jpg
Έτσι, αποφάσισαν να κάνουν έκκληση μέσω του ιστοτόπου Indigogo για δωρεές προς το σχολείο, με την ελπίδα να συγκεντρώσουν 100.000 δολάρια.

Σήμερα, το ποσό είχε φτάσει το 1,2 εκατ. δολάρια, χάρη στους 40.158 ανθρώπους, οι περισσότεροι από τους οποίους δώρισαν μικροποσά, από 1 έως 40 δολάρια.

Με τα χρήματα αυτά θα καλυφθούν πολλά ταξίδια στο Χάρβαρντ, δέκα χρόνια θερινών δραστηριοτήτων για τα παιδιά και υποτροφίες για τους καλύτερους μαθητές, μεταξύ των οποίων είναι και ο Βιντάλ.

Η Λόπεζ ομολόγησε ότι μέχρι που ο Βιντάλ μίλησε στον Μπράντον Στάντον, η ίδια είχε απελπιστεί και σκεφτόταν σοβαρά να παραιτηθεί: «Δεν ήξερα ότι μέτραγα, δεν ήξερα ότι κάποιος ενδιαφερόταν για αυτά που έκανα», εξήγησε στο κανάλι NBC.