​Τέσσερα χρόνια μετά το σκάνδαλο που είχε σοκάρει την παγκόσμια κοινότητα και έγινε η ταφόπλακα στην πολιτική καριέρα του άλλοτε ισχυρού άντρα του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος- Καν, ξεκίνησε η δίκη του.

Την Δευτέρα ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ ξαναέκατσε στο εδώλιο αντιμέτωπος με κατηγορίες για μαστροπεία που σχετίζονται με την υπόθεση που είναι γνωστή ως «υπόθεση Κάρλτον». Η υπόθεση είχε ονομαστεί έτσι από το όνομα του ξενοδοχείου όπου διαδραματίστηκαν τα σεξουαλικά όργια με ιερόδουλες, στα οποία ο Στρος Καν έχει παραδεχτεί ότι συμμετείχε, χωρίς όμως να γνωρίζει, όπως λέει, ότι κάποιες από τις γυναίκες ήταν εκεί επί πληρωμή.

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία της Σαντρίν Βάντενσρικ, (μιας επαγγελματίας συνοδού) η οποία κατέθεσε κατά τη διάρκεια της δίκης ότι τρόμαξε όταν μπήκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου των 4 αστέρων και τον είδε στο κρεβάτι με 8 γυναίκες!!!

«Σοκαρίστηκα. Δεν ήθελα να εμπλακώ σε αυτό το όργιο», είπε και πρόσθεσε: «Εκείνος θέλει πραγματικά να πιστέψουμε ότι εί��αι αφελής και μας περνά για χαζούς».

Μαζί με τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ κατηγορούνται άλλα 13 άτομα. Εάν ο Στρος-Καν κριθεί ένοχος, βρίσκεται αντιμέτωπος ακόμη και με δέκα χρόνια φυλάκιση και επιβολή υψηλού προστίμου.