​Αυτό το εκπληκτικό πολυτελέστατο σπίτι που βλέπετε βρίσκεται στο Παρίσι, ήταν εργοστάσιο και μάλιστα το είχε κατασκευάσει ο Γκουστάβος Άιφελ πριν από έναν αιώνα!

Όμως, ο διάσημος μηχανικός και αρχιτέκτονας, ο οποίος χάρισε στους Γάλλους το αξιοθέατο που δέχεται τους περισσότερους επισκέπτες στον κόσμο, τον Πύργο του Άιφελ, δεν είχε τέτοια πλάνα για τη συγκεκριμένη δημιουργία του.

19c66812-a78d-43a9-ad4b-9c0a96f4f0ce-1.jpg
Σήμερα, οι νέοι ιδιοκτήτες του μετέτρεψαν το εργοστάσιο σε μια εξαιρετικής αισθητικής έπαυλη!

the-living-room-sits-between-two-terraces.jpg
Αρχικά βέβαια σκόπευαν να το κάνουν εμπορικό χώρο. Όταν όμως διαπίστωσαν ότι είναι δύσκολο να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες άδειες, προτίμησαν να το μετατρέψουν σε μία μαγευτική τριώροφη έπαυλη.

Η ιδιοκτήτρια Βερόνικα Μπόνεφοντ με τον σύζυγό της δήλωσαν στην Wall Street Journal ότι όταν το αγόρασαν «ήταν ένα εργαστήριο με μόνο τέσσερις τοίχους και μια στέγη από λαμαρίνα και με ένα μόνο παράθυρο».

Διατήρησαν αρκετές από τις αρχικές λεπτομέρειες της κατασκευής του Άιφελ, αλλά βάζοντας art deco πινελιές, έφτιαξαν έναν εντυπωσιακό χώρο για να ζει κανείς, με το φως να λούζει κάθε δωμάτιο.

Παρόλα αυτά, αποφάσισαν τελικά να το πουλήσουν για 11,5 εκατομμύρια δολάρια, γιατί κατέληξαν ότι είναι πολύ μεγάλο σπίτι για εκείνους.

eifel5_0.jpg
Με τα έσοδα σκοπεύουν να κάνουν κάτι άλλο... μαγικό, σύμφωνα με την Βερόνικα. Να γυρίσουν όλο τον κόσμο με ιστιοπλοϊκό σκάφος.

eifel6.jpg
Αυτό το εντυπωσιακό loft πήρε τη σημερινή του μορφή πριν από περίπου τρία χρόνια.

eifel7_0.jpg
Η γυάλινη οροφή πάνω από το σαλόνι «ακουμπάει» στα ατσάλινα στηρίγματα της αρχικής κατασκευής. Σε αυτή υπάρχουν περσίδες που ανοίγουν και κλείνουν αυτόματα.

eifel4_1.jpg
Τα τρία πατώματα του σπιτιού είναι συνολικής έκτασης 929 τετραγωνικών μέτρων.

eifel8_0.jpg
Ο ιδιωτικός κινηματογράφος μπορεί να φιλοξενήσει 15 θεατές.

eifel10.jpg
eifel11.jpg