Ο τάφος του μεγαλύτερου συγγραφέα της Ισπανίας, Μιγκέλ ντε Θερβάντες αναζητείται εδώ και μήνες, με τους ιστορικούς να ισχυρίζονται τη Δευτέρα ότι πιθανότατα να έχουν φτάσει σε μια σπουδαία ανακάλυψη. Βρήκαν υπολείμματα από ένα κομματιασμένο φέρετρο με τα αρχικά του συγγραφέα θαμμένα σε ένα μοναστήρι.

Οι ειδικοί προσπαθούν να εντοπίσουν τα λείψανά του συγγραφέα του Δον Κιχώτη, τέσσερις αιώνες μετά το θάνατο του. Ο Θερβάντες είχε ζητήσει να ταφεί σε ένα μοναστήρι στην καρδιά της Μαδρίτης, με τις έρευνες να έχουν ξεκινήσει από τ��ν Απρίλιο.

feretro-me-ta-arxika-tou-therbantes-brethike-sti-madriti (1).jpg
Το κομμάτι είχε καρφωμένα πάνω του τα γρ��μματα «M» και «C», με τους ερευνητές να επισημαίνουν ότι έχουν βρεθεί και κάποια οστά.

«Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι έχουμε βρει τα λείψανα του Θερβάντες, δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι αυτό είναι δικό του. Η πραγματικότητα είναι, ότι έχουμε βρει ένα πολύ κατεστραμμένο φέρετρο και μερικά θρυμματισμένα οστά σε μια γωνιά της κρύπτης» δήλωσε ο ερευνητής ιστορικός, Φρανσίσκο Εξτεμπερία σε συνέντευξη Τύπου.

migkel-nte-therbantes.jpg
Ο Θερβάντες γεννήθηκε στο Αλκαλά ντε Ενάρες, πιθανώς στις 29 Σεπτεμβρίου του 1547. Τα νεανικά του χρόνια χαρακτηρίστηκαν από τις πολυάριθμες μετακινήσεις της οικογένειας σε διαφορετικές ισπανικές πόλεις. Τα παλαιότερα λογοτεχνικά έργα του χρονολογούνται το 1568, ενώ το πρώτο μυθιστόρημά του, «Γαλάτεια», εκδόθηκε το 1585. Από το 1570, και για αρκετά χρόνια, πρόσφερε τις υπηρεσίες του ως επαγγελματίας στρατιώτης, λαμβάνοντας μέρος στη Ναυμαχία της Ναυπάκτου ως υπαξιωματικός του πολεμικού πλοίου «Marquesa», στην πολιορκία της Κέρκυρας (1571), καθώς και στην εκστρατεία της Τύνιδας. Πέθανε στις 22 Απριλίου του 1616. Η 23η Απριλίου ήταν η ημερομηνία της ταφής του, όπως βεβαιώνεται από το πιστοποιητικό έγγραφο της εποχής. Τον επόμενο χρόνο εκδόθηκαν «Τα πάθη του Περσίλεως και της Σιγισμούνδης», ένα από τα τελευταία ρομαντικά αφηγήματά του.