​Τις απίστευτες συνθήκες διαβίωσης ηλικιωμένων σε οίκο ευγηρίας στο Λονδίνο της Αγγλίας φέρνει στο φως της δημοσιότητας βίντεο που τράβηξε η εγγονή μιας 89χρονης που διέμενε εκεί.

Στο σοκαριστικό βίντεο καταγράφεται η απελπισία της γυναίκας, η οποία παρακαλάει για φαγητό: «Πεινάω. Μας αφήνουν νηστικούς. Θέλω απλώς ένα φλιτζάνι τσάι. Έχεις κάτι να φάω;», λέει η ηλικιωμένη Edna Slann.

Η 10 εβδομάδων παραμονή της στο Grantley Court την άφησε μελανιασμένη, υποσιτισμένη και ��ε μια μόλυνση που οι γιατροί λένε ότι θα τη σκοτώσει σε εβδομάδες.

Η 89χρονη που έχει άνοια και αρθρίτιδα μεταφέρθηκε στο Grantley Court Nursing Home τον Ιούλιο. Η οικογένειά της ισχυρίζεται πως την παραμέλησαν και από τότε η υγεία της επιδεινώθηκε ραγδαία.

«Είναι βασανιστική η σκέψη πως υπέφερε και πονούσε για τόσες εβδομάδες», είπε η κόρη της 89χρονης και συμπλήρωσε πως αισθάνεται ενοχή που την πήγε στον εν λόγω οίκο ευγηρίας.

Η Slann είναι μία από τους τρεις ασθενείς με άνοια στον οίκο, που έφεραν ανεξήγητες πληγές και οι περιπτώσεις τους διερευνώνται σχολαστικά από τις αρχές.

Πλέον έχουν βάλει λουκέτο τόσο στο Grantley Court, όσο και σε έναν ακόμη οίκο ευγηρίας που ανήκουν στους πολυεκατομμυριούχους Soondressen και Maleenee Cooppen. Όταν ζητήθηκε από τη Daily Mail στη Maleenee Cooppen, να απολογηθεί στις οικογένειες των ηλικιωμένων, εκείνη απάντησε: «Δεν μας ενδιαφέρει».

«Είναι αηδιαστικό. Είναι σαφές ότι δεν τους νοιάζει καθόλου. Μπορείτε να δείτε πόσο απελπισμένη ήταν η μητέρα μου. Αν ήμουν στη θέση τους, δεν θα μπορούσα να κοιμηθώ τα βράδια», σημείωσε η κόρη της 89χρονης Linda Cackett.

Όπως είπε η εγγονή της 89χρονης, τράβηξε το βίντεο επειδή κανείς δεν θα έπρεπε να περάσει κάτι ανάλογο.

Οι επιθεωρητές έκαναν λόγο για μια έντονη μυρωδιά από ούρα και ανέφεραν ότι οι ασθενείς αναγκάζονταν να πλένονται με κρύο νερό.